Ana SayfaGüncel“Yolsuzlukların belgeleri ortada”

“Yolsuzlukların belgeleri ortada”

HABER MERKEZİ –Cumhurbaşkanı Erdoğan kayyum atanan HDP’li belediyelere “Paraları Kandil’e gönderiyorlar” diye seslenirken, HDP kayyumun Erdoğan ile AKP’li bakanlara binlerce liralık hediyelerin belgelerine işaret ediyor. HDP Grup Başkanvekili Oluç “Yalan söylüyorlar, belediyelerimizde tek kuruş usulsüz harcama yoktur” derken, Erdoğan’a “Kayyumun size gönderdiği hediyeleri aldınız mı?” diye sordu. Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı da “Biz de hediye verdik tabii ki ama kitap verdik” sözleriyle göndermede bulundu.

İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyum atanması sonrası AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Vergilerle gelen parayı halka değil Kandil’e gönderenlere seyirci kalamayız” açıklamasında bulundu.

Erdoğan’ınkine benzer açıklamalar hükümet yetkililerinden de gelmeye devam ediyor.

HDP: Ellerinde tek bir belge yok

HDP ise tepkili. Partinin Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Bunu Erdoğan daha önce belediyelerimize kayyum atadığında da söylemişti ama buna ilişkin tek bir belge ve kanıt sunamadılar. Çünkü böyle bir şey yok” dedi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Erdoğan Alayumat’a konuşan Oluç, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen onlarca müfettişin belediyelerde denetim yaptığını belirtti.

“Ortaya atılan bu iddialarla ilgili tek bir belge yok. Açıkça yalan söylüyorlar. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı sıfatı ile konuşan bir kişinin böyle belgesiz iddialar ile bir partinin belediyeleri hakkında bunları söylemesi içler acısı bir durumdur.”

Belediyelere atanan kayyumların belediyeleri borçlu hale getirdiklerini ve bütün belediyelerde yolsuzluk yaptıklarını ifade eden Oluç, bu yolsuzlukların belgeleri ile ortada olduğunu da ifade etti.

Kayyumdan AKP’lilere giden hediyelerin belgeleri

Mardin Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP’li bakanlara gümüşçüden 600 bin liralık hediye aldığı belgelendi.

Belgelere DW Türkçe’den Tunca Öğreten ulaştı.

Belgeler arasında, “Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na” kesilen toplam 582 bin 618 liralık gümüş takı ve benzeri eşyaların faturaları da var. Ancak ilgili bakanlar belgeler hakkında konuşmuyor.

Kayyum Yaman’ın 2016 ile 2019 yılları arasında görevde olduğu süreçte yaptığı harcamaları ilk kez Ahmet Türk gündeme getirmişti.

Artı TV’ye mülakat veren Türk, ellerinde Yaman’ın yüz binlerce liralık hediye aldığına dair belgeler bulunduğunu söylemişti.

Mızraklı: Biz de hediye verdik tabii ki ama kitap verdik

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan, 31 Mart’ta HDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Selçuk Mızraklı, ‘hediye’ konusuna Twitter’dan paylaştığı bir mesajla göndermede bulundu.

Mızraklı’nın mesajı şöyle:




Önceki Haber
HDP'den dört başlıkta 'yargı reformu' paketi önerisi
Sonraki Haber
Erdoğan'dan 'güvenli bölge' mesajı: Oyalanılırsa kendi planlarımızı hayata geçiririz