Ana SayfaGüncel125 gündür açlık grevindeler: “Grup Yorum üyelerinin talepleri kabul edilsin”

125 gündür açlık grevindeler: “Grup Yorum üyelerinin talepleri kabul edilsin”

HABER MERKEZİ – İnsan Hakları Derneği, 125 gündür açlık grevinde olan Grup Yorum üyelerinin taleplerinin kabul edilmesini isteyerek, yetkililere seslendi.

Grup Yorum üyeleri İbrahim Gökçek, Helin Bölek, Barış Yüksel ve Bahar Kurt, tutuklu bulundukları cezaevlerinde çeşitli taleplerle başlattığı süresiz açlık grevinin 125’inci gününde.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, Grup Yorum üyelerinin taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Derneğin İstanbul şubesi binasında yapılan basın toplantısına İHD yöneticileri ve İstanbul Barosu’na üye avukatlar katıldı, salona “Grup Yorum üyeleri 125 gündür süresiz açlık grevinde talepleri kabul edilsin” pankartı asıldı.

İHD adına açıklamayı avukat Zeynep Ceren Boztoprak yaptı. Taleplerinin tamamının hukuka uygun olduğunu belirten Boztoprak, özetle şöyle konuştu:

“Açlık grevlerinin 125’inci gününde, taleplerini karşılayacak herhangi bir adım atılmış değil. Dün, Bahar Kurt ve Helin Bölek’in de yargılandığı davanın duruşmasında kaçma şüpheleri olduğu gerekçesiyle tahliye talepleri bir kez daha reddedildi. Konser yasağı devam ediyor. Baskılar devam ediyor.
“Temel insan hak ve özgürlüklerine saygı için uygulanmayan reform paketleri çıkarıp durmak yetmez. Türkiye, 12 Eylül faşist darbesinden sonra ifade özgürlüğünü hiçe saymayı, ifade özgürlüğünün bütün tezahürlerini suçmuş gibi göstermeyi olağan bir iş sayan bir hukuk anlayışı geliştirmiştir.
“Bu anlayış, Grup Yorum’u her dönemde hedef haline getirmiş, yasak, baskı, gözaltı ve tutuklamalarla bu müzik grubunu susturmak istemiştir. Bir yandan ‘yargı reformu’ndan bahsedip, bir yandan temel insan hak ve özgürlüklerini hiçe saymak, hukuk devleti anlayışıyla taban tabana zıt bir tutumdur.”

İnsan Hakları Derneği olarak yetkililere ve kamuoyuna seslendiklerini ve Grup Yorum üyelerinin taleplerinin bir an önce kabul edilmesini beklediklerini söyleyen Boztoprak, son olarak “Grup Yorum mensupları talepleri, demokratik ve insan haklarına saygılı bir ülkede tartışma konusu bile yapılamayacak kadar açık ve haklıdır” dedi ve ekledi:

“Devletin tüm birimlerinin yetkililerini hukuksuzluğa son vermeye çağırıyoruz. Demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine, hukuka saygılı kişi, örgüt ve siyasal partileri açlık grevinin sona ermesi ve baskıların bitirilmesi için sürece müdahil olmaya davet ediyoruz.”

Grup Yorum üyelerinin talepleri ise şöyle:

  • İdil Kültür Merkezi basılmasın
  • Konser yasakları kaldırılsın
  • Arama listeleri, kararları kaldırılsın
  • Tutuklu Grup Yorum üyeleri serbest bırakılsın
  • Hakkımızda açılan davalar düşürülsün

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan’dan ABD’ye ‘son iki hafta’ mesajı
Sonraki Haber
KCK Ana Davası: Yargıtay’dan iki cezaya onama