Ana SayfaDünya2021’in provası: Rusya’da iktidar partisi yerel seçimlerde güç kaybetti

2021’in provası: Rusya’da iktidar partisi yerel seçimlerde güç kaybetti

HABER MERKEZİ – Aralarında Aleksey Navalni’nin de bulunduğu birçok muhalif isim ve partinin yer almasına izin verilmeyen, öncesinde haftalar süren protestolara sahne olan Rusya’daki yerel seçimlerde Putin yanlısı Birleşik Rusya Partisi güç kaybetti. Bu yerel seçimler, ülkede 2021 yılında yapılacak parlamento seçimlerinin bir provası olarak değerlendiriliyor.

Rusya’da haftasonu yapılan yerel seçimlerde, iktidar partisi Birleşik Rusya, Moskova Şehir Meclisi’nde üçte bir oranında sandalye kaybına uğradı.

Rusya Federasyonu’nda 8 Eylül pazar günü, 2014’te ilhak edilen Kırım dahil 85 bölgede yerel seçimler için sandığa gidildi.

Euronews’in aktardığına göre Rus medyası, henüz resmi olarak açıklanmayan sonuçlara göre, muhaliflerin 45 üyeli Moskova Belediye Meclisi’nde 20 civarında koltuk kazanırken iktidar partisinin 25 ya da 26 sandalye elde edebileceğini aktardı.

Çoğunluk hala iktidar partisinde bulunsa da Vladimir Putin yanlısı Birleşik Rusya Partisi’nin önemli ölçüde güç kaybına uğradığı belirtiliyor.

2021’deki parlamento seçimlerinin provası

Bu yerel seçimler, ülkede 2021 yılında yapılacak parlamento seçimlerinin bir provası olarak değerlendiriliyor.

Yerel ve bölgesel seçimlerde muhaliflerin taktiksel oylama stratejisi kullandığı dile getiriliyor.

2014 seçimlerinde Birleşik Rusya 28 ve yine iktidarı destekleyen 10 bağımsız aday meclise girmeye hak kazanmıştı.

Fotoğraf: Reuters

Rusya Seçim Komisyonu, aralarında Aleksey Navalni’nin de bulunduğu birçok muhalif isim ve partinin seçimlerde yer almasına izin vermemiş ve ülke haftalar süren protestolara sahne olmuştu.




Önceki Haber
HDP heyeti Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüştü
Sonraki Haber
Kızıltepe JİTEM Davası: Zamanaşımından düştü, tüm sanıklara beraat