Ana SayfaGüncel21 kişi hayatını kaybetmişti: Yeşilyurt Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı

21 kişi hayatını kaybetmişti: Yeşilyurt Apartmanı davasında tutuklu sanık kalmadı

HABER MERKEZİ – İstanbul Kartal’da 21 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin açılan davanın tek tutuklu sanığı Uğur Mısırlıoğlu tahliye edildi.

İstanbul’un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta bulunan zemin artı yedi katlı Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesine ilişkin davanın ikinci duruşması Kartal’da bulunan İstanbul 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya, tutuklu sanık Uğur Mısırlıoğlu ile tutuksuz sanık Arzu Keleş Baran ve taraf avukatları katıldı.

Mağdur-müştekilerin de hazır bulunduğu duruşmaya hakkında yakalama kararı bulunan sanık Suzan Çayır ise katılmadı.

Mahkeme tutuklu sanık mimar Uğur Mısırlıoğlu’nun tahliyesine karar verdi.

Tutuklu sanık kalmadı

Böylece, biri tutuklu üç sanığın, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan ikişer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tutuklu sanık kalmamış oldu.

Üç sanığın yargılandığı davaya konu olan başka bir soruşturmada 16 belediye çalışanı ‘şüpheli’ olarak tespit edilmişti.

Kusuru bulunan belediye görevlileri hakkında Eylül ayı başında ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında haklarında soruşturma izni verilmişti.

Ne olmuştu?

İstanbul’un Kartal ilçesi Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak’ta bulunan zemin artı yedi katlı Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat’ta çökmüştü.

Apartmanı’nın çökmesi sonucu 21 kişi hayatını kaybetmiş, 17 kişi de yaralanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, yapı iznine göre 7 katlı olan ancak 9 katlı yapılan Yeşilyurt Apartmanı’nın bina inşaatında kullanılan beton kalitesinin projede öngörülen beton sınıfını karşılamadığı, kullanılan betonun TS standartlarında belirtilen kriterlere uygun olmadığı belirtilmişti.

İddianamede, binada kullanılan malzemelerin standartlara uygun olmadığı, beton kalitesinin düşük olduğu, deniz kumu kullanılması nedeniyle demirlerin korozyona uğradığı, kötü malzeme kullanımı ve inşaatın projesine aykırı olarak tamamlanması ile de taşıyıcı sisteme fazlasıyla yük bindiği ve tüm bu olumsuzlukların bir araya gelmesiyle binanın çöktüğü kaydedilmişti.

Binanın projesini oluşturan Suzan Çayır, inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ile yapı ruhsatının “mesuliyet alan” bölümünde sürveyan olarak görev yapan Arzu Keleş Baran’ın “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçunu işlediği savunulan iddianamede, sanıkların ikişer yıldan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada hazırlanan asıl bilirkişi raporu soruşturma dosyasına girmişti.


21 kişi hayatını kaybetmişti: Yeşilyurt Apartmanı davası ertelendi

Yeşilyurt Apartmanı: Bilirkişi raporu açıklandı, ‘asli kusurlu’ denilen tek tutuklu tahliye edildi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bilal Seçkin'in fotoğraflarıyla Ani'nin izinde
Sonraki Haber
Musa Anter öldürülüşünün 27'nci yılında anıldı