Ana SayfaGüncel23. İstanbul Tiyatro Festivali’nin programı açıklandı

23. İstanbul Tiyatro Festivali’nin programı açıklandı

HABER MERKEZİ – Bu yıl 23’üncüsü gerçekleştirilecek İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım’da başlıyor. 19 gün sürecek festivalde yurtdışından 12, Türkiye’den 16 olmak üzere 28 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 78 gösterimi tiyatroseverlerle buluşacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 23’üncü İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu yılki kampanyası “hayat ters yüz” olan festivali, sahne sanatlarının genel olarak kabul edilmiş kalıplarının sorgulandığı alışılmışın dışında sahneleme tekniği ve yapısına sahip performanslardan oluşan programıyla “sahne neresi?” ve “oyuncu kim?” gibi sorulara yanıt arayacak.

Festivale yurtdışından 12, Türkiye’den 16 olmak üzere 28 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 78 gösteriminin yanı sıra Öğrenme ve Gelişim Programı kapsamında okuma tiyatroları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi tamamı ücretsiz yan etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Festivalin Onur Ödülleri ise; yazar, tiyatro oyuncusu ve yönetmen Ferhan Şensoy, sahne tasarımcısı Metin Deniz ve yönetmen Emmanuel Demarcy-Mota’ya verilecek.

Festival kapsamında ayrıca Genco Erkal’ın 60., Dostlar Tiyatrosu’nun ise 50. yılı kutlanacak. Erkal, bu vesileyle üç ayrı oyunuyla festival kapsamında seyirci ile buluşacak.


Festivalle ilgili programa BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Britanya'da Başbakan Boris Johnson kritik Brexit oylamasını kaybetti
Sonraki Haber
Being woman in ISIS: The banality of evil – 3