Ana SayfaDünya4 yılda dördüncü: İspanya’da yine erken seçime gidiliyor

4 yılda dördüncü: İspanya’da yine erken seçime gidiliyor

HABER MERKEZİ – İspanya’da, Nisan ayındaki erken seçimin ardından hükümetin kurulamaması üzerine 10 Kasım’da bir kez daha erken seçim düzenlenecek.

İspanya’da, 10 Kasım Pazar günü bir kez daha erken genel seçime gidileceği açıklandı.

Başbakanlık görevini vekaleten yürüten Pedro Sanchez, yaptığı görüşmelerde gerekli desteği sağlayamadığını açıklayarak erken seçim yapılacağını duyurdu.

Sanchez, “Parlamentoda hükümetin güvenoyu alabileceği bir çoğunluk yok. Bu da 10 Kasım’da erken seçimi zorunlu kılıyor” dedi.

Son 4 yılda dördüncü seçim

Avrupa Birliği’nin dördüncü büyük ekonomisine sahip İspanya’da son olarak 28 Nisan’da seçim yapılmıştı.

28 Nisan’da yapılan erken genel seçimi Sanchez’in liderliğindeki Sosyalist Parti kazanmış, ancak tek başına hükümet kuracak çoğunluğu sağlayamamıştı.

350 sandalyeli parlamentoda 123 sandalye kazanan Sanchez’in aslında Pazartesi gününe kadar vakti var. 23 Eylül’de hala koalisyon hükümeti kurulamamış olursa, Kral 6. Felipe’nin başka bir lideri görevlendirmesi gerekiyordu.

Ancak Sanchez, Kral’la da görüştükten sonra, aylar süren çalışmaların sonuç vermediğini ve aynı yıl içinde ikinci kez erken seçime gidileceğini duyurmuş oldu.

Bu seçim ise son 4 yılda ülkede gidilen dördüncü seçim olacak.

Bir süredir yüksek işsizlik oranlarıyla karşı karşıya olan İspanya’da siyasi kriz sürerken, son yapılan anketler de yeni seçimin adından yine hiçbir partinin çoğunluğu sağlayamayacağını gösteriyor.


Karınca, BBC Türkçe, Euronews
Previous post
111 astsubay tutuklandı
Next post
Tutuklu sanatçı Hozan Cane'ye “Cumhurbaşkanına hakaret”ten de hapis cezası