Ana SayfaEkoloji41’inci gün: Kaz Dağları için ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ sürüyor

41’inci gün: Kaz Dağları için ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ sürüyor

HABER MERKEZİ –  Kaz Dağları için 41 gündür “Su ve Vicdan Nöbeti” tutan bölge halkı, yaşadıkları topraklar daha fazla tahrip edilmeden projenin bir an önce durdurulmasını istedi.

Kanada merkezli Alamos Gold adlı şirketin, taşeron firma olan Doğu Biga Madencilik Şirketi eliyle Kaz Dağları’nda siyanürle altın arama faaliyetlerine karşı bölgede yaşayan yurttaşların Kirazlı’da bulunan Balaban mevkiinde başlattıkları “Su ve Vicdan Nöbeti” eylemi, 41’inci gününde devam etti.

Eyleme, çevre köy ve kentlerden çok sayıda kişi katılarak destek verdi.

Yapılan sohbetlerde altın arama çalışmalarına devam edilmesi halinde kullanılacak siyanürün içme sularına karışması halinde ortaya çıkacak tehlike konusunda tartışmalar yürütüldü.

Sonrasında maden arama faaliyetleri kapsamında 200 bin dolayında ağacın kesildiği belirtilen şantiye alanına yürüyen “Su ve Vicdan Nöbeti” eylemcileri, yol boyunca “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” ve “Havana, suyuna, doğana sahip çık” sloganları attı.

Ulaştıkları şantiye alanında tepkilerini göstermeye devam eden eylemciler, Kaz Dağları daha fazla tahrip edilmeden projenin bir an önce durdurulmasını istedi.

Yine Kaz Dağları başta olmak üzere ülke genelinde yaşanan ekolojik tahribatlara müzik çalıp, şiirler seslendirerek dikkat çeken eylemciler, hep bir ağızdan Ahmed Arif’in “Diyarbakır Kalesinden Notlar” ve “Adiloş Bebenin Ninnisi” şiirlerini seslendirdi.


MA