Ana SayfaGüncel4’üncü kez kansere yakalanan Neslican Tay hayatını kaybetti

4’üncü kez kansere yakalanan Neslican Tay hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Neslican Tay hayatını kaybetti.

Kamuoyunda bir bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay, dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitiren Tay 20 yaşında bir ünüversite öğrencisiydi.

Tay, dördüncü kez yakalandığı kanser nedeniyle 15 Eylül’de durumunun ağırlaşması üzerine özel bir hastanede yoğun bakım ünitesine alınmıştı.

Hastaneden dün akşam yapılan açıklamada, “Neslican Tay kızımız 6 Eylül 2019 tarihinde uzun süredir mücadele ettiği ‘yaygın tutulum yapmış malign mezenşimal tümör’e bağlı artmış olan semptomları nedeniyle hastanemize müracaat etmişti. Durumunun ağırlaşması üzerine 15 Eylül Cumartesi günü yoğun bakıma alınmıştı. Ancak süreç içerisinde gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 20 Eylül 2019 saat 22.20’de kendisini kaybettik. Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine sabırlar dileriz” denildi.

Kendisine “Demir Kadın” diyordu

Bianet’in haberine göre kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadeleye tanınan ve sosyal medyada geniş kesimlerce bilinen Neslican Tay, kanseri üç kez yenmeyi başardı.

Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde psikoloji okuyordu.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine “Demir Kadın” diyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda “Bacağım yok ama yaşam sevincim var!”, “Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki… Çok daha fazlasıyım!” demişti.




Önceki Haber
Ulaş Yurdakul'un linç edilerek öldürülmesini ortaya çıkaran avukata dava
Sonraki Haber
Suudi Arabistanlı muhalif blog yazarı açlık grevinde