Ana SayfaDünyaABD’nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Greenblatt istifa etti

ABD’nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Greenblatt istifa etti

HABER MERKEZİ – Trump yönetiminin Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt’in istifa ettiği açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt’in, ABD’nin İsrail-Filistin sorunun çözümü için hazırladığı ve uluslararası kamuoyuyla paylaşılması sürekli ertelenen “Ortadoğu barış planı”nın açıklanmasından sonra görevinden ayrılacağı duyuruldu.

Söz konusu gelişmeyi ise ABD Başkanı Trump açıkladı.

Twitter üzerinden bu gelişmeyi duyuran Trump, “Yönetimimde verdiği 3 yıllık hizmetin ardından Jason Greenblatt, kariyerine özel sektörde devam etmek için görevinden ayrılıyor” dedi.

Greenblatt’in harika bir avukat olduğunu da belirten Trump, “İsrail’e ve İsrail ile Filistinliler arasındaki barış çabalarına kendini adaması unutulmayacak. Özlenecek biri. Teşekkürler Jason” ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da Twitter üzerinden paylaştığı mesajda Jason Greenblatt’e teşekkür etti: “Jason Greenblatt’e İsrail devleti hakkında kötü konuşanlar karşısında sesini yükseltip gerçeği söylemekten bir an olsun bile tereddüt etmediği için teşekkür ediyorum.”

Greenblatt göreve geldiği 2017’den bu yana, Trump’ın danışmanı ve damadı Jared Kushner ile birlikte İsrail-Filistin sorununu içeren “Ortadoğu barış planı” üzerinde çalışmıştı.

‘Yüzyılın Anlaşması’ olarak nitelenen planın açıklanması birçok kez ertelenmiş, son olarak 17 Eylül’de İsrail’de yapılacak seçimlerden sonrasına bırakılmıştı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Trump’ın Ortadoğu’da barışı kurma çabalarını, anlaşmaya atfedilen ‘Yüzyılın Anlaşması’ nitelemesine gönderme yaparak ‘yüzyılın tokadı’ olarak tanımlamıştı.


Filistin’i yok edecek ‘Yüzyılın Anlaşması’ – Abdulmelik Ş. Bekir


Karınca, Amerika’nın Sesi, BBC



Önceki Haber
Eski milletvekili Mülkiye Birtane tahliye edilmedi
Sonraki Haber
Dorian Kasırgası: Bahamalar'ın ardından ABD'nin doğu kıyılarında etkili oluyor