Ana SayfaGüncelAdana’da çocuk istismarı sonrası Suriyeliler’e saldırılmıştı: Valilik’ten “Türkiyeli fail tutuklandı” açıklaması

Adana’da çocuk istismarı sonrası Suriyeliler’e saldırılmıştı: Valilik’ten “Türkiyeli fail tutuklandı” açıklaması

HABER MERKEZİ – Adana’da 11 yaşında bir çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla sokağa çıkan mahalleli, Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırdı. Suriyelilere yönelik saldırılara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 40 kişi gözaltına alınırken, çocuk istismarında bulunduğu iddia edilen Türkiye vatandaşı kişi tutuklandı.

Adana’da bir çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığı gerekçesiyle sokağa çıkanların hedefinde Suriyeli mülteciler vardı.

DHA’nın haberine göre Dumlupınar Mahallesi’nde sokağa çıkanlar, “yabancı uyruklu bir kişinin olayın sorumlusu olduğunu” iddia etti ve bölgedeki Suriyelilere ait iş yerlerine saldırdı.

Camları kırdıktan sonra iş yerlerine girerek eşyaları dışarı çıkaran saldırganlar, eşyaları da yaktı.

Söz konusu saldırının görüntüleri sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından paylaşıldı.

MA’nın aktardığına göre polisin araya girmesinin ardından saldırganlar, Suriyelilere ait ev ve işyerlerinin olduğu bölgede yürüyüş yaptı.

“Suriyeli istemiyoruz”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” gibi slogan atan grubun saldırısı gece geç saatlere kadar sürdü.

Yaşananlara ilişkin yazılı açıklama yapan Adana Valiliği ise istismarda bulunduğu iddia edilen kişinin Türkiye vatandaşı olduğunun sanıldığını ve arandığını duyurdu.

Açıklamada, mahalleliden de “gerekli sağduyuyu göstermesi” rica edildi.

“19.09.2019 günü saat 19:00 sıralarında Emniyet birimimize gelen bir ihbarda 11 yaşlarında bir erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen yaklaşık 20 yaşlarında ve düzgün Türkçe konuşan ve vatandaşımız olduğu değerlendirilen bir şahısla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmış olup, vatandaşlarımızın kamu düzeninin devamı açısından Emniyet birimlerimize yardımcı olmaları ve gerekli sağduyuyu göstermeleri önemle rica olunur.”

40 kişi gözaltında

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, polisin sabah saatlerinde, olayları “provoke ettiği” iddia edilen kişilerin evlerine baskın düzenlediği bildirildi.

Baskınlarda 40 kişinin gözaltına alınarak Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Valilik: Fail tutuklandı

Adana Valiliği yaptığı bir diğer açıklamayla failin Seyhan doğumlu Türkiye vatandaşı olduğunu duyurdu.

Açıklamada, 37 adet farklı suçtan sabıkası olan şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

“Söz konusu olayla ilgili güvenlik birimlerimizce yapılan tahkikat sonucunda; 15 yaşında A.K isimli şahsın 01.07.2004 Seyhan doğumlu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu tespit edilmiştir. Teşhis edilen şüpheli şahsın 37 adet değişik suçtan kaydının bulunduğu anlaşılmış olup, şahıs güvenlik birimlerimiz tarafından gözaltına alınarak adli makamlara teslim edilmiş ve tutuklanmıştır. Ayrıca söz konusu olay bahane edilerek İlimizde yaşayan muhacir misafirlerimizin iş yerlerine ve mallarına zarar verenlerle ilgili yasal işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Previous post
ABD’den İran’a ek yaptırım
Next post
Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında yeniden tutuklama kararı