Ana SayfaGüncelAKP’den Ahmet Davutoğlu ve üç isim hakkında ihraç kararı

AKP’den Ahmet Davutoğlu ve üç isim hakkında ihraç kararı

HABER MERKEZİ – AKP MYK toplantısında Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın partiden kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.

AKP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da aralarında bulunduğu dört isim için ihraç kararı verildi.

MYK toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başcı ve Selçuk Özdağ’ın, ‘AK Parti İçtüzüğü’ne aykırı eylem söz ve davranışlarında bulundukları’ gerekçesiyle oy birliği ile partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Son dönemlerde AKP’ye karşı eleştirileriyle gündeme gelen bu isimlerin ihraç talebi, AKP Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilecek.

Özdağ: Sağcıların haini hiç bitmiyor

İhraç kararına ilk tepki Selçuk Özdağ’dan geldi.

Özdağ, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Solcuların döneği, sağcıların haini hiç bitmiyor. En ufak bir eleştiri veya farklı değerlendirme olduğu zaman hemen davaya ihanet veya davadan dönmek etiketini yapıştır gitsin. Son dönemlerde AK Parti’nin içerisinde olduğu durum da bunun en tipik örneği. Bir şeylerin ters gittiğini, yanlış işlerin olduğunu söyleyenler dışlanıyor. Seçmen sandıkta net mesajlar veriyor ve bu mesaj maalesef algılanmıyor. ‘Seni kılıcımla düzeltirim ya Ömer!’ mucibince bir tavır takınıyorsun davaya ihanet ile suçlanıyorsun.”
“Dost acı söyler; ‘Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır’ düşüncesiyle fikirlerini ifade ediyorsun hakarete varan pespayelikler ile muhatap oluyorsun. Halbuki ortada bir dava varsa; davaya ihanet edenler doğru bildiklerini söyleyenler ve bunu haykıranlar değil, yapılan her yanlışa alkış tutanlardır.”
“Türk Milletinin vekili olmak gibi yüce bir görevi yerine getirmek yerine modaya bazı isimlere ne kadar hakaret edersem o kadar yaranırım çukuruna düşmüş ve iki kelime yazmaktan acizlere söylenecek başka sözümüz yoktur. Son sözümüz yine bu minvalde olsun: Dost acı söyler…”
“Bu seri twetler ihraç istemiyle disipline verildiğimizi öğrenmeden önce yazılmıştı. Belki bu söylediklerim sonra daha iyi anlaşılacak ama iş işten geçmiş olacak. Son durum üzerine üstüne basa basa tekrar edelim; Dost acı söyler.”

Erdoğan ihraç sinyalini vermişti

Bazı isimlerin AKP’den ihraç edileceği geçtiğimiz gün Konya’da partisinin düzenlediği toplantıda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Erdoğan, “Kağıt üzerinde üyemiz gözüküp de gönlünü ve yolunu bizden ayırmış olanlar varsa onları ayıklamaktan çekinmemeliyiz” demişti.

Davutoğlu’ndan yeni parti açıklaması

Öte yandan eski AKP’liler tarafından kurulacak yeni partide ismi geçen Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında “Çok geç olmayan bir vakitte bu yeni bir yolun ana hatlarını milletimizle paylaşacağız. Yeni bir yol yeni bir partiye yönelir mi, yönelir” ifadelerini kullanmıştı.


Davutoğlu: Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz

Erdoğan’dan Davutoğlu’na yanıt: Bagajında ne varsa ortaya dökmeli