Ana SayfaGüncelAKP’den istifalar: “Başkaldırıyorum, itiraz ediyorum” diyerek istifa etti

AKP’den istifalar: “Başkaldırıyorum, itiraz ediyorum” diyerek istifa etti

HABER MERKEZİ – AKP’den istifa furyasına partinin Diyarbakır eski milletvekili Cuma İçten de katıldı. İçten, “Başkaldırıyorum” diyerek partisinden istifa ettiğini duyurdu.

AKP Diyarbakır eski milletvekili Cuma İçten, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamayla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İçten, “Başkaldırıyorum ve AKP’den istifa ediyorum” başlıklı bir yazı ile istifasını duyururken, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

İşsizliğe, ekonomik gidişata, usulsüzlüklere, yolsuzluklara dikkat çeken İçten’in açıklaması şöyle:

“Bu süreç; başını kuma saklayanlardan, kapalı kapılarda gizli pazarlıklar yapanlardan, korkulardan, yasaklardan, baskılardan, gözü dönmüşlerden, adaletsizliklerden, yolsuzluklardan Erbakan hocaya itirazlar ile başkaldırıp öncülük yapanlar, bugün aynı gerekçeler ile karşılarında kendilerine başkaldıran bir kitle bulmaktadır.
“Öyle ki, bugün adalet vicdan ekseninde başkaldıranlara söylenecek her lafın muhatabı, geçmişte benzer hasletlerle yola çıkan 10 yıl önce hukuk karşısında terörist olanlar, şimdi kahraman ilan edilmiş, yine 10 yıl öncesine kadar hukuk karşısında kahraman olan bireyler ise terörist ilan edilmiştir. İşte bu duruma itiraz ediyorum.
“Ergenekon’da yargılanırken mahkeme koridorlarında tüm AKP’lileri yargılayacağız deyip ağza alınmayacak küfür ve tehditler savuranlar, bugün kahve falına bakacak şekilde yakın olacak memlekette atamalarda onlardan tavsiyeler alacaksın. İşte bu duruma itiraz ediyorum.
“Sözde istişareler yaparak algı yöneten ortak akla önem vermeyen, bir grup insan tarafından etten duvar örülen görkemli, şafşaflı bir yaşama sahip bir avuç insan, milyonların iradesine ipotek koymaktadır.
“İşsizlik oranı yüzde 11’den yüzde 15’lere çıkmış. Tek haneye düşen faiz oranları yüzde 30’lara çıkmış, tek haneye düşen enflasyon tekrar yüzde 25’lere çıkmıştır. İşsizlik rakamlarındaki genç nüfus oranı ise yüzde 30’lara çıkmıştır. Son iki yıldır ekonomide ciddi bir daralma olmuş binlerce iş yeri kapamıştır.
“İktidar milletten topladığı vergiler ile ücretsiz yollar, hastaneler yapması gerekirken, yapılan bu hizmetlere iktidara yakın yandaş firmalara verilerek devletin kasası boşaltılıyor. Vatandaşlar vergi dışında bu hizmetlere fahiş ödemeler yapmaktadır.
“Son beş yıllık seçim süreçlerinde ise batıda yaşayan parti içerisindeki Kürtler yok sayılmış belli bir bölgeye pozitif ayrımcılık yapılmıştır.
“KPSS ile devlet memuru alımlarına ek mülakat sistemi gelmiş ve bu mülakatlar ile dayısı olmayanların, yetimlerin, kimsesizlerin hakları yenilmekte ve eski Türkiye’de olduğu gibi adam kayırma yapılarak memur alımları yapılmaktadır.
“FETÖ terör örgütü ile geçmişte ve yakın zamanlarda iletişim halinde olmuş siyasilere, siyasilerin eşlerine, çocuklarına, akrabalarına ve partililere dokunulmamış, iktidar siyasetçilerine ayrı, muhalif siyasilere ayrı hukuk uygulanmıştır. Kavganın ötekileştirmenin, savaşın, barış.., yazmanın , düşünmenin, fikir söyleminin, özgürlüğün kölelik.. Susmanın, bilgisizliğin, cahilliğin ise güç olduğu bir ülkede yaşar olduk.”

AKP’den istifalar

AKP’den ihraç edilmesi için disipline sevk edilen ve yeni bir parti kurmak için çalışmalar yürüten eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 13 Eylül’de “AK Parti’nin Türkiye’ye çare olma imkan ve ihtimali kalmamıştır” diyerek, partiden istifa ettiğini açıklamıştı.

Davutoğlu’yla birlikte ihracı istenen diğer eski AKP milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı da partiden istifa etmişti.

Bu istifalardan sonra eski milletvekilleri de Davutoğlu’na destek vererek AKP’den istifa ettiklerini duyurdu. İstifa eden o isimler şöyle: Feramuz Üstün, İbrahim Turhan, Cemalettin Kani Torun, Ömer Ünal ve Cesim Gökçe.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Orwell burada – Elend Aydın
Sonraki Haber
Avrupa Parlamentosu'ndan kayyum atamalarına kınama