Ana SayfaGüncelAKP’li vekilden ‘Saldırıyı HDP yaptı’ diyen Yeni Şafak’a tepki

AKP’li vekilden ‘Saldırıyı HDP yaptı’ diyen Yeni Şafak’a tepki

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Kulp’taki patlamaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında HDP’lilerin gözaltına alınmasını “Saldırıyı HDP yaptı” başlığıyla yayınlayan Yeni Şafak’a tepki gösteren AKP Milletvekili Yeneroğlu, “hukuk devleti bir gün herkese lazım olur, hele tarihin tekerrürden ibaret olduğu bizim coğrafyada” dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yedi kişinin yaşamını yitirdiği patlamayı “Saldırıyı HDP yaptı” başlığıyla okurlarına sunan Yeni Şafak’a tepki gösterdi.

Twitter üzerinden ‘haber’in ekran alıntısını paylaşan Yeneroğlu, iktidara yakınlığıyla bilinen gazetelerden Yeni Şafak’a yönelik tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Gazetecilik ahlakıymış, ne de olsa malumun ilamı gerek… Soruşturmaymış, kovuşturmaymış, boş işler bunlar. Yargı diye uzatmak neymiş, aleni infaz gerek…
“Ama hukuk devleti bir gün herkese lazım olur, hele tarihin tekerrürden ibaret olduğu bizim coğrafyada…”

Ne oldu?

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, 12 Eylül günü saat 18.00 dolaylarında bir aracın geçişi sırasında patlama yaşandı.

Diyarbakır Valiliği, patlamanın odun toplamaya giden köylülerin bulunduğu aracın geçişi esnasında yaşandığını ve el yapımı patlayıcıdan kaynaklandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamada yedi kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Güvenlik Korucuları Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, yaşamını yitirenlerden üçünün ‘gönüllü köy korucusu’ olduğunu belirtti.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün Cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, “Valimizden anbean bilgileri aldığım gibi şehit aileleriyle dördüyle birebir aynı zamanda görüşme fırsatım oldu. Fakat onların tevekkülü, onların bütün bunlar karşısında ‘Zaten biz yıllardır aşiret olarak çok şehit verdik. Bunlar bizi yıldırmayacak’ diyor” ifadelerini kullandı.

Patlamanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında HDP’li Kulp Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Fatih Taş, HDP Kulp İlçe Eşbaşkanı Abidin Karaman ile Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş gözaltına alındı.

Saldırıyı kınayan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin yaptığı yazılı açıklamada soruşturmanın etkin bir biçimde yapılması istenirken, parti yöneticilerinin gözaltına alınması ise ‘algı operasyonu’ olarak nitelendi.