Ana SayfaGüncelAlmanya vatandaşına Türkiye’de 6 yıl hapis cezası

Almanya vatandaşına Türkiye’de 6 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – Darbe girişiminden sonra Türkiye’de tutuklanan ilk Almanya vatandaşı hakkında mahkeme kararını açıkladı. 51 yaşındaki kadın 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Türkiye’de “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılanan bir Almayan vatandaşı, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Almanya basınında yer alan haberlere göre Karaman’da görülen davada mahkeme, Almanya vatandaşı olan sanığın Gülen cemaatine üye olduğuna hükmetti.

51 yaşındaki kadının sadece Almanya vatandaşlığının bulunduğu, 20 yılı aşkın bir süre Güney Almanya’da yaşadığı, ancak eşinin ölümünden sonra 2013 yılında Türkiye’ye döndüğü bildiriliyor.

DW Türkçe’nin aktardığı haberde, Karaman’daki mahkemenin Aralık 2018 sonunda sanığı suçlu bulduğu, ancak kararın kamuoyuna açıklanmadığı belirtiliyor.

Bir üst mahkeme tarafından onanan karara karşı temyiz yolunun da sonuçsuz kalması durumunda Almanya vatandaşının hapse gireceği kaydediliyor.

Darbe girişiminden sonra Türkiye’de tutuklanan ilk Almanya vatandaşı

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden kısa bir süre sonra gözaltına alınan kadın, darbe girişiminin ardından tutuklanan ilk Almanya vatandaşı olmuştu.

Almanya vatandaşı sanığa, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın girişimiyle Eylül 2016’da serbest bırakılmış ve tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Yurtdışına çıkış yasağı getirilen sanığa adli kontrol şartı konmuştu.

2017’den bu yana devam eden davada, savcılık iddianamesinde sanığın Gülen cemaatindeki bir kadın grubuna başkanlık ettiği ve Gülen cemaatine yakın bir bankada hesabı bulunduğu iddiaları yer almıştı.

Almanya vatandaşı ise suçsuz olduğunu savunarak beraatini talep etmişti.




Önceki Haber
ABD: Türkiye yaptırım konusunda henüz düzlüğe çıkmadı
Sonraki Haber
Erdoğan: Suriye için zirveye ev sahipliği yapabiliriz