Ana SayfaGüncelAvesta ve Aram’ın kitaplarına yasak

Avesta ve Aram’ın kitaplarına yasak

HABER MERKEZİ – Kars Sulh Ceza Hakimliği, Avesta Yayınları’ndan çıkan Andrew Collins’in “Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası” kitabı ile Rojbin Perişan’ın Aram Yayınları etiketi ile raflarda olan “Toprağın Şarkısı” isimli romanını yasaklayarak, toplatılmaları yönünde karar aldı.

Avesta Yayınları’ndan 2002 yılında çıkan Andrew Collins’in “Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası” isimli kitabı yasaklandı.

Karar, Kars Sulh Ceza Hakimliğ tarafından 26 Ağustos 2019’da alındı.

Ceza Hakimliği’nin Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Savaş Sönmez adına gönderilen ve görevlilerce el konulan “Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası” isimli kitaba dair aldığı kararda, yazarın “Kürdistan” ithafına atıf yapılıyor.

Kitapta “örgüt propagandası” yapıldığı iddia edilirken, kitabın toplatılmasına, dağıtılmasına ve satışa sunulmasının yasaklanmasına karar verildiği belirtiliyor.

Yasak kararına ilişkin Avesta Yayınları Yayın Yönetmeni Abdullah Keskin, şu bilgileri paylaştı:

Collins’in kitabının yanı sıra yasaklanan bir diğer kitap ise Rojbin Perişan’ın “Toprağın Şarkısı” adlı romanı.

Perişan’ın kitabı Aram Yayınları’ndan çıkmıştı. Kars Sulh Ceza Hakimliği bu kitapta da “örgüt propagandası” yapıldığını iddia ediyor ve aynı şekilde toplatılmasını istiyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Karınca'nın seçkisi: Vizyondan 2 film, 'Joker'den yeni afişler
Sonraki Haber
49 ilin emniyet müdürü değişti