Ana SayfaGüncelAvrupa Konseyi heyeti, yerine kayyum atanan Mızraklı’yla görüşecek

Avrupa Konseyi heyeti, yerine kayyum atanan Mızraklı’yla görüşecek

HABER MERKEZİ – Avrupa Konseyi’nden bir heyet, Ankara ve Diyarbakır’da temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geliyor. Türkiye raportörleri Wienen ve Renström’ün başkanlığındaki heyet, bu kapsamda yerine kayyum atanan HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Mızraklı ile görüşecek.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nden bir heyetin, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınıp yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile görüşeceği bildirildi.

Avrupa Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre heyet, Türkiye’ye yönelik denetim süreci çerçevesinde Ankara ve Diyarbakır’da 1-3 Ekim tarihlerinde temaslarda bulunacak.

Türkiye raportörleri Jakob Wienen ve Yoomi Renström’ün başkanlığındaki heyet, Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Türkiye heyeti temsilcileri, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Anayasa Mahkemesi yetkilileri ile görüşecek.

Euronews’te yer alan habere göre daha sonra Diyarbakır’a geçecek olan heyet, görevden alınan Mızraklı’nın yanı sıra yerine atanan kayyum olan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile de bir araya gelecek.

Heyet, Kasım ayında Türkiye’ye yapacağı ikinci ziyarette ise Mardin ve Diyarbakır’da görevden alınan diğer HDP’li belediye eşbaşkanları ile görüştükten sonra raporunu kaleme alacak.

Daha önce yaptığı açıklamalarda Avrupa Konseyi, Türkiye’deki kayyum atamalarını eleştirmiş ve bunun “yerel demokrasiye zarar verdiği” görüşünü dile getirmişti.

Konsey, son yerel seçimlerle ilgili olarak Türkiye’ye gönderdiği heyetin raporunu ise Ekim ayı sonundaki genel kurulda tartışacak ve oylayacak. Bu toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmacı olarak davet edilmişti.


Avrupa Konseyi’nde gündem kayyum atamalarıydı: Belediyelere raportör gönderilecek


PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
Mısır’da protestolar: Sisi ülkeye döndü, Tahrir Meydanı’na geçit yok
Sonraki Haber
Rusya'da apartman dairelerinin balkonlarında sigara içmek yasaklanıyor