Ana SayfaGüncelAvusturyalı gazeteci Max Zirngast beraat etti

Avusturyalı gazeteci Max Zirngast beraat etti

HABER MERKEZİ – Türkiye’de yaklaşık üç ay tutuklu kalan Avusturyalı gazeteci Max Zirngast, “TKP/Kıvılcım üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

‘Örgüt üyeliği’ iddiasıyla gözaltına alındığı Ankara’da 21 Eylül 2018 tarihinde tutuklanan Avusturyalı gazeteci Max Zirngast, 25 Aralık tarihli ilk duruşmada yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliye edilmişti.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan davanın ikinci duruşmasına, tutuksuz sanıklar Max Zirngast, Hatice Göz ve Burçin Tekdemir ile avukatları katıldı.

Diğer sanık Mithatcan Türetken ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmayı Türkiye’nin Avusturya Başkonsolosu ile Avusturya’dan insan hakları gözlemcileri Seep Hartinger ve Clemens Lahter de izledi.

Esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, dört sanık için de “şüpheden sanık yararlanır evrensel hukuk ilkesi gereği” beraatlerini talep etti.

‘Casus değil gazeteciyim’

Son savunmasını yapan gazeteci Max Zirngast, “Örgüt üyesi ya da casus değil, gazeteciyim” dedi.

Avukat Murat Yılmaz, Zirngast’ın Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek, “ODTÜ’de okuyor. Gazetecilik yapıyor. En ufak bir suç işlemiş değil” diye belirtti.

Mahkeme heyeti de oybirliğiyle dört sanığın “atılı suçları işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeter delil olmadığı” gerekçesiyle beraatlerine hükmetti.

Ayrıca sanıkların yurt dışı yasağı da kaldırıldı.


Bu haberde MLSA‘dan yararlandık.
Previous post
Avukatlarından Demirtaş için mahsupluk başvurusu
Next post
Ankara'da bir kişi ekonomik sıkıntılar nedeniyle bedenini ateşe verdi