Ana SayfaGüncelBabacan bizzat açıkladı: Yeni parti yıl bitmeden kurulacak

Babacan bizzat açıkladı: Yeni parti yıl bitmeden kurulacak

HABER MERKEZİ – Kurucusu olduğu AKP’den istifa eden Ali Babacan, ilk defa yeni parti iddialarını net olarak doğruladı. Takvim de veren Babacan, 2020 gelmeden yani bu yıl bitmeden partiyi kuracaklarını, ‘ülkenin başarılı yıllarında mutfakta olan ekiple birlikte çalıştıklarını’ söyledi. Babacan, Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun partide olup olmayacağı sorularına da açıklık getirdi.

AKP kurucularından ve eski ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Ali Babacan, yeni partinin takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Babacan, Karar gazetesine verdiği söyleşide konuya dair detaylar verdi.

Öncelikle AKP’den ayrılış sürecine değinen Babacan, bunun şahsi olmadığını söyledi ve “Eğer şahsi kırgınlıklar söz konusu olsaydı benim 2003’te bırakmış olmam gerekiyordu, bırakın böyle 13 yıllık bakanlık dönemini. Hemen ilk birkaç olayda bırakmam gerekiyordu” diye ekledi.

“İnsan hakları, özgürlükler, çoğulcu demokrasi ve hukukun üstünlüğü”nün inandığı ve savunduğu değerler olduğunu vurgulayan Babacan, AKP’nin kuruluşunda yer alan bu ilkelerden uzaklaşmasıyla bugünkü ‘üzüntü veren’ tablonun ortaya çıktığını savundu.

Babacan, bugünkü şartlarla AKP’nin kurulduğu dönemdeki şartların farklı olduğunu belirterek başlattıkları çalışmanın toplumun bütün kesimlerini dikkate aldığını ve ortak sorunlara ortak çözüm arayışı içinde olduğunu vurguladı.

Parti ne zaman kurulacak?

Yeni siyasi hareketin içinde kimler olduğu ile ilgili hiçbir isim vermeyen Babacan, ‘hem siyaset hem de bürokrasi çevrelerinden uzun süredir tanınan’ insanların kendileriyle beraber olduğunu söyledi.

“Ülkenin başarılı yıllarında mutfakta olan ekiple birlikte çalışıyoruz” diyen Babacan, geniş bir kesimden çok erken aşamada güçlü bir destek gördüğünü ve buna şaşırdığını ifade ederek, partinin bu yılın sonunda kurulacağını kaydetti:

“Öncelikle ekibin gerçekten gönlümüze uygun bir ekip olması lazım. Çok sayıda insanla görüşüyoruz, değerlendiriyoruz. Bu biraz vakit alacak. Bunları dikkate aldığımızda gönlümüzden geçen takvimler 2020’yi göstermeden tüzel kişiliği kurmak.”

Gül ve Davutoğlu var mı?

Babacan, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldığı için tarafsız kalmak istediğini ve bir siyasi parti çatısı altında olmak istemediğini söyledi; ancak parti çalışmalarına destek verdiğini belirtti.

“Bizim çalışmalarımıza tam destek veriyor. Ayda bir veya iki defa görüşüyoruz. Bilgi ve tecrübelerinden istifade ediyoruz” dedi.

Babacan, eski başbakan ve dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu konusunda ise, “yakın dost olduklarını ancak siyasetteki öncelikleriniz, izledikleri yöntem ve üslubun oldukça farklı” olduğunu kaydetti ve ekledi: “Şu anda bizim geleceğe bakmamız gerekiyor ve tam anlamıyla bir ekip çalışması yapmamız gerekiyor.”


Söyleşinin tamamına BURADAN bakabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Merkez Bankası’nın anketine göre dolar kuru yıl sonunda 6 lirayı bulacak
Sonraki Haber
Johnson yine mağlup: Britanya'da parlamento bir kez daha "erken seçim yok" dedi