Ana SayfaGüncelBakan Kurum: Türkiye genelinde 21 bin kaçak yapı yıkılacak

Bakan Kurum: Türkiye genelinde 21 bin kaçak yapı yıkılacak

HABER MERKEZİ – Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Türkiye genelinde 21 bin kaçak yapının yıkılacağını açıkladı. Diğer yandan İstanbul’daki depremin ardından gerçekleştirilen hasar tespit çalışmalarında dokuzu kamu binası olmak üzere, 77 ağır hasarlı yapı tespit edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaptığı incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye genelinde imar planına uymayan 21 bin kaçak yapının yıkılacağını açıkladı.

Kurum, “Bu yapıların 8 bini sahil kesiminde yer alıyor. Bunların 850’ye yakınını bugün itibarıyla yıktık” dedi ve “Kararlı şekilde 21 bin kaçak yapının yıkımını gerçekleştireceğiz” diye ekledi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre ‘havadan, sahilden ve karadan’ kaçak yapıları tespit ettiklerini belirten Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Müfettişlerimiz ilgili yüklenicilere kaçak yapılarla ilgili hem belediyelere hem yüklenicilere tespitleri bildiriyorlar ve bu tespitlere müteakip de bir ay içinde kaçak yapıların kaldırılmasını bekliyoruz.
“Bugün de 9 proje süreçte bekledi. Biz de fiilen iş makineleri ile imara aykırı yapıların yıkımın gerçekleştirdik.
“21 bin kaçak yapıya ilişkin de aynı süreci işleteceğiz. Ayder’i de Uzungöl’ü de Nevşehir’i de Bodrum’u da koruyacağız. Bu noktada süreci kararlı ve azimli bir şekilde bu süreci yürüteceğiz.”

‘İstanbul’da hasar tespit çalışmaları sürüyor’

Çevre ve Şehircilik Bakanı, İstanbul’da 26 Eylül Perşembe günü meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremle ilgili ise hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

İstanbul’daki binalarla ilgili olarak toplam 2 bin 801 ihbar yapıldığını açıklayan Kurum, 213 binanın incelendiğini, bunlardan 20’sinin ağır hasarlı, 58’inin de az hasarlı olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Dokuz kamu binası ağır hasarlı

Kurum’un açıklamalarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aktarılan bilgilere göre, yapılan hasar tespit çalışmaları neticesinde dokuzu kamu binası olmak üzere, toplam 77 yapıda ağır hasar tespit edildi.

Ağır hasarlı kamu yapılarından 1’i hastane, 4’ü okul, 4’ü de idari bina. 68 kamu yapısında incelemeler devam ediyor.

İncelenen konut ve iş yerlerinde ise durum şöyle: 1987 hasarsız, 610 az hasarlı, 68 de ağır hasarlı bina.


İmamoğlu: Topkapı’daki İETT Garajı, park ve toplanma alanı olacak


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hakkari’de 15 bölge “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi
Sonraki Haber
"Kadın Cinayetlerini Acil Önle" kampanyasında ilk eylem