Ana SayfaGüncelBaşrollerde Haluk Bilginer ve Ali Atay var: “Nuh Tepesi”

Başrollerde Haluk Bilginer ve Ali Atay var: “Nuh Tepesi”

HABER MERKEZİ – Cenk Ertürk’ün yazıp yönettiği, başrollerinde Haluk Bilginer ve Ali Atay’ın yer aldığı “Nuh Tepesi”nden ilk tanıtım fragmanı yayınlandı.

Cenk Ertürk’ün ilk uzun metrajlısı olan “Nuh Tepesi” (Noah Land), dünya prömiyerini yaptığı Tribeca Film Festivali’nden iki ödülle dönmüştü.

Pencereler Ardında, Nahoş Bir Mevzu ve Kimse Elimi Tutmasın gibi kısa filmleriyle tanınan yönetmen Ertürk’ün yeni filminin kurgusunu, birçok filmde Yorgos Lanthimos’un son filmi The Favourite’taki başarılı kurgusu ile Oscar adaylığı kazanan Yorgos Mavropsaridis yapıyor.

Filmin görüntü yönetmeni koltuğunda ise bağımsız filmlerin görüntü yönetmenliğini yapan Federico Cesca oturuyor.

Başrollerini daha önce Masum dizisinde de birlikte çalışan Haluk Bilginer ve Ali Atay’ın üstlendiği film, ölen babasının son isteğini yerine getirmeye çalışan Ömer’in hikayesini anlatıyor.

“Bir yandan orta yaşın hayatına getirdiği krizlerle boğuşan Ömer, diğer yandan ‘Nuh Ağacı’nın altına gömülmek isteyen ve ağacı kendisinin diktiğini iddia eden babasının son dileğini gerçekleştirmek için kasabalılarla ve kendisiyle yüzleşmek zorunda kalır.”

Filmin oyuncu kadrosunda Bilginer ve Atay’a Hande Doğandemir, Mehmet Özgür ve Arın Kuşaksızoğlu eşlik ediyor.

Türkiye prömiyerini 23-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali‘nde yapacak olan filmden yayınlanan tanıtım fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Bu haberde FilmLoverss‘dan yararlandık.
Previous post
Being woman in ISIS: The banality of evil – 6
Next post
Étienne Balibar’ın Barış Akademisyenleri’ne ithaf ettiği kitabı Türkçede