Ana SayfaGüncelBeş hayvanı zehirleyerek öldüren erkeğe 5 yıl hapis cezası

Beş hayvanı zehirleyerek öldüren erkeğe 5 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – Ankara’da üç köpek ve iki kediyi zehirleyerek öldüren Zeynel Abidin Yargıç, 5 yıl hapse mahkum edildi. Yargıç’ın cezasında indirim uygulanmadı.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan Zeynel Abidin Yargıç isimli erkek, komşusunun beslediği üç köpek ve iki kediyi zehirleyerek öldürdü.

Doktor olduğu belirtilen 38 yaşındaki Yargıç, komşuları tarafından tespit edildi.

Yargıç’ın komşuları, delil olarak ölen hayvanların fotoğrafları ve güvenlik kamera görüntüsünü sunarak, Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılık ifadesinde kedi ve köpekleri kendisinin zehirlemediğini söyleyen, ancak güvenlik kamera görüntülerinde elinde bidonla nereye gittiğini açıklayamayan Yargıç hakkında ‘mala zarar verme’ suçundan dava açıldı.

Gölbaşı 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, şikayetçiler Yılmaz Belendir, Bayram Buğra Irmak, Hazar Onur Demirtemel, Rıza Erginay, Sabriye Banu İç ve avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık duruşmaya gelmezken avukatı Faruk Keskinkılıç hazır bulundu.

Sanık avukatı, ortada ‘sahipli’ bir hayvan bulunmadığı için, ‘mala zarar verme’ suçunun işlenmediğini belirterek müvekkilinin beratını talep etti.

DHA’nın haberine göre şikayetçilerin avukatları ise iki hayvanın evde, diğerlerinin ise site bahçesinde öldüğünü, site bahçesinde bakılan hayvanların Yargıtay tarafından ‘sahipli hayvan’ olarak kabul edildiğini belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın, ‘mala zarar verme’ suçunu işlediğinin anlaşıldığını, suçun işleniş biçimi, meydana gelen zarar, tehlikenin ağırlığı ve sanığın güttüğü amaç göz önünde bulundurularak, her katılan için birer yıl olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Yargıç’ın cezasında indirim uygulanmadı.

Previous post
860 volt elektrik üretebiliyor: Yeni bir yılan balığı türü keşfedildi
Next post
Yüzde 93 engelli gazeteci Metin Duran yeniden tutuklandı