Ana SayfaGüncelBienal ve Arter açılışlarında Osman Kavala için eylem

Bienal ve Arter açılışlarında Osman Kavala için eylem

HABER MERKEZİ – Bienal ve Arter açılışlarında Osman Kavala için eylemler yapıldı. Kavala’nın fotoğrafları açılırken, “özgürlük” sloganları ile sivil toplumun öncülerinden de olan iş insanının serbest bırakılması istendi.

Arter’in yeni binasının İstanbul Dolapdere’deki yeni binası ile sergilerinin protokol açılışı sonrası, Gezi Parkı davasında tutuklu olarak yargılanan Osman Kavala için eylem yapıldı.

Kavala’nın serbest bırakılmasını isteyen bir grup, protesto gösterisi yaptı.

16’ncı İstanbul Bienali’nin Beyoğlu’nda bulunan Fransız Sarayı’nda düzenlenen açılış kokteylinde de benzer bir eylem yapıldı.

Kokteylde İKSV Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Fransa Büyükelçisi Charles Fries, Bienal Küratörü Nicolas Bourriaud ve Bienal Direktörü Bige Örer birer konuşma yaptı.

Sanat dünyasından pek çok ismin katıldığı davette konuşmaların ardından merdivenler üzerindeki bir grup, 18 Ekim 2017’den bu yana tutuklu olan Osman Kavala için eylem yaptı.

Kavala’nın fotoğraflarını açan grup, onun serbest bırakılmasını istedi.

Osman Kavala

İş insanı Osman Kavala, Türkiye’de sivil toplumun öncülerindendir. Kavala, 1982’de atıldığı aktif iş hayatı sırasında hem kurduğu şirketler hem de kurucuları arasında olduğu sivil toplum örgütleri aracılığıyla Türkiye’de demokrasi, insan hakları ve çokkültürlülük alanında faaliyetlere ön ayak olmuştur.

1999 İstanbul Depremi’nin ardından önayak olduğu dayanışma faaliyetlerinden sonra, tamamen sivil toplum alanına yönelmiştir. Birçok sivil toplum kuruluşunun kuruculuğunu üstlenen Kavala, bu kuruluşlar vesilesiyle kültürel çeşitliliğin tanınmasını, kültür-sanat diyaloğunu geliştirmeyi, kültürel işbirliğini güçlendirmeyi ve kültürel mirası korumayı hedeflemiştir.

Kavala, 18 Ekim 2017’de gözaltına alındı ve 15 gün gözaltında tutulduktan sonra 1 Kasım 2017’de “Gezi eylemlerinin yöneticisi olmak” ve “15 Temmuz darbe girişimine katılmak” suçlamalarıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konuldu.

18 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşen ikinci duruşmada da Kavala’nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Davanın bir sonraki duruşması 8-9 Ekim 2019 tarihlerinde görülecek.


Osman Kavala portresi sessizkalma.org‘dan alınmıştır.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir gazetecinin gözüyle düşürülen Kızıltepe JİTEM Davası – Berivan Altan
Sonraki Haber
Trump, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ı görevden aldı