Ana SayfaCezaevleriBolu Cezaevi’ndeki tutuklulardan TTB’ye çağrı

Bolu Cezaevi’ndeki tutuklulardan TTB’ye çağrı

HABER MERKEZİ – Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Nurullah Semo’nun 2 yıldır tek başına bir odada tutulduğu ve birçok hak ihlaline maruz kaldıklarını belirten tutuklular, hekimlerin tutumu ve kelepçeli muayeneye karşı TTB’ye çağrı yaptı.

Bolu F Tipi Cezaevi’ndeki siyasi tutukluların hak ihlallerine maruz kaldıkları belirtiliyor.

Hak ihlallerini gönderdikleri mektupla aktaran tutuklular, Nurullah Semo adlı tutuklunun 2 yıldır bir odada tek başına tutulduğunu belirterek, Semo’nun her sabah sayım sırasında hakaretlere ve tehditlere maruz kaldığını söylüyor.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre tüm girişimlere rağmen Semo’nun yanlarına verilmediğini kaydeden tutuklular, sistematik işkenceye maruz kalan arkadaşlarının can güvenliğinin olmadığını ifade ediyor.

TTB’ye çağrı

Hekimlerin yargılandıkları davalara göre muamele yaptıklarını da belirten tutuklular, kelepçeli muayyene dayatılmasının halen devam ettiğini ve bu durumun hekimlik mesleğinin etik ilkelerine aykırı olduğunu söylüyor.

Türk Tabipler Birliği’ne (TTB) çağrı yapan tutuklular, şunları kaydetti:

“Yine revire çıkma talebimiz olunca istisnalara yer verilmeksizin, acı dinlemeksizin bir ay geçmeden revire çıkarılmıyoruz. Ayın birinde revire gitmişsek, sonraki ayın birine kadar revire gidemiyoruz. Acil olan taleplere bu şekilde duyarsız kalınmakta.
“TTB’ye çağrımızdır. Kurumlarına bağlı olan, doktor olan, Hipokrat yemini edenler dosyalarımıza bakıp yargılandığımız davadan dolayı bize karşı kin ve nefretle bakmamalılar.
“Ülkemizde bu tarihi yemini ağızlarına alıp da bize nefretle bakan, ellerimizde kelepçeyi her ne sebeple olursa olsun açmayan doktorun vicdanını ve ahlakını sorgulaması gerekiyor.
“Hasta olan insan arasına fark koymak etik değildir. TTB’nin bunu üzerinde durup gereğini yapacaklarına inanıyoruz.”

Diğer hak ihlalleri

Ayrıca tutuklular son dönemde mektuplarının bilinçli olarak kaybedildiğini de iddia ederek, “Eskiden ayda yılda bir tane kayboluyordu bir şey olmaz diyorduk ama artık sistematik bir hal almış” dedi.

Kendilerine yayınların verilmemesi konusunda açtıkları davanın devam ettiğini belirten tutuklular, diğer hak ihlallerini ise şöyle sıraladı:

“Yine oda değişim taleplerimize hiç cevap verilmiyor. Spor ve sohbet haklarımız çok kısıtlanıyor. Bunun dışında herhangi bir etkinliğe çıkarılmıyoruz.
“Bazen bizi spora ya da telefon görüşmesine giderken karşılaştığımız arkadaşlarımızı sorduğumuz zaman görevliler aramıza giriyor ve provokatif davranıp saldırılara maruz kalıyoruz.”

Fırat Çakıroğlu’nun öldürüldüğü olaydan yargılanan Semo’ya ağırlaştırılmış müebbet

Bir tutukluya işkencenin anatomisi: “Bu yüz senin celladın olacak”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demokratlar ABD Başkanı Trump için azil süreci başlattı
Sonraki Haber
Endonezya'da binler evlilik dışı cinsel ilişkiyi yasaklayan tasarıya karşı sokakta