Ana SayfaGüncelBu kez Dersim: Askeri aracın çarptığı Oktay Er hayatını kaybetti

Bu kez Dersim: Askeri aracın çarptığı Oktay Er hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 11 Eylül günü zırhlı aracın çarpması sonucu 6 yaşındaki Efe Tektekin’in ölümünün üzerinden 2 hafta geçmeden benzer bir haber de Dersim’den geldi. Askeri aracın çarpması sonucu 21 yaşındaki Oktay Er, hayatını kaybetti. Baba Cebrail Er, kazanın dümdüz bir ana cadde üzerinde gerçekleştiğini söyleyerek, askeri aracın hızlı gelmesi sonucu oğlunun yaşamını yitirdiğini belirtti.

Dersim’in Mazgir ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Oktay Er’e askeri araç çarptı.

Evrensel’in haberine göre Er, Mazgirt’e bağlı Göktepe Köyü’ndeki balık restoranında yemek yedikten sonra yaşadığı köyüne geri dönüyordu.

Ancak Göktepe köyündeki ana cadde üzerinde dün akşam saatlerinde Çimenli köyüne dönmek için karşıdan karşıya geçen Er’e yoldan geçen askeri araç çarptı.

Çarpma sonucu Er, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Er’in cenazesi daha sonra otopsi işlemleri için Malatya’ya gönderildi.

Baba Er: Ana cadde üzerinde dümdüz yol, nasıl olur da oğlumu görmezler

Mezopotamya Ajansı’na konuşan baba Cebrail Er, kazanın dümdüz bir ana cadde üzerinde olduğunu söyleyerek, askeri aracın hızlı gelmesi sonucu oğlunun yaşamını yitirdiğini söyledi.

Olay yerinde savcıyı 3 saat beklediklerini söyleyen baba Er, “Olay yerindeki incelemeden sonra cenaze Mazgirt ilçesine gönderildi. Orada bize ambulans verilmedi. Merkez hastanesini aradık, onlar da araç göndermedi. Daha sonra yetkililerin araya girmesi ile ambulans verildi” dedi.

Daha sonra cenazeyi Malatya’ya getirebildiklerini aktaran baba Er, “Ana cadde üzerinde dümdüz yol, nasıl olur da oğlumu görmezler. Oğlumu öldürenlerden şikayetçi olacağım” diye belirtti.

2 hafta önce Efe Tektekin yaşamını yitirmişti

Kürt illerinde sık sık zırhlı araçlar can alıyor.

Er’den önce Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde 11 Eylül’de seyir halinde olan polise ait zırhlı aracın çarpması sonucu 6 yaşındaki Efe Tektekin’in yaşamını yitirmişti.


Dedesini TOMA ezmişti, zırhlı aracın çarptığı Efe de yaşamını yitirdi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kayyumlara karşı İstanbul ve İzmir'de de "Demokrasi Nöbeti" tutulacak
Sonraki Haber
Nedeni güvenlikmiş: Adana Valiliği, Kürtçe tiyatro oyununa izin vermedi