Ana SayfaÇalışma Yaşamı“Büyük KHK Buluşması”na doğru: Sadece işimizi değil, adalet de istiyoruz

“Büyük KHK Buluşması”na doğru: Sadece işimizi değil, adalet de istiyoruz

HABER MERKEZİ – OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerle işlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin kurduğu İstanbul KHK Platformu beşinci toplantısını gerçekleştirdi. KHK’li öğretmen Hüda Yıldırım, 5-6 Ekim’de Ankara’da “Büyük KHK Buluşması” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinliğin KHK’lilerin mücadelesini güçlendireceğini söyledi. Yıldırım sadece işlerini istemedikleri, adalet taleplerinin olduğunu da belirtti.


Haber: Ümit Tanışır


İstanbul KHK’lılar Platformu’nun beşinci toplantısı, Pazar günü Taksim’de bulunan Divriği Kültür Derneği’nde yapıldı.

Platform beşinci toplantısını, 5-6 Ekim tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek büyük platformlar buluşmasına hazırlık gündemiyle gerçekleştirdi.

Ankara’da birçok temas gerçekleştirildiği belirtilen toplantıda, daha etkili yeni eylem biçimleri üzerine tartışmalar yürütüldü.

Bununla birlikte Ankara’da gerçekleştirilecek olan büyük platformlar buluşmasına hazırlık için neler yapılabileceği konuşuldu.

‘Adalet istiyoruz’

Ankara’da “Büyük KHK Buluşması” sloganıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikle ilgili beklentilerini sorduğumuz KHK ile ihraç edilmiş edebiyat öğretmeni Hüda Yıldırım, şunları ifade etti:

“Biz il platformlarını kurduk ama yerel düzeyde yaratacağımız etkiyle ulusal düzeyde yaratacağımız etki bir değil. Dolayısıyla il platformlarından doğru Türkiye KHK Meclisi’ni oluşturabilirsek tek çatı altında, tek bir sesle kendimizi daha güçlü ifade edebileceğimizi düşünüyoruz.
“Bu yüzden 5-6 Ekim buluşmasını önemsiyoruz. Bunun dışında ortak ve uyumlu hareket etmek anlamında da bu durumun daha iyi olacağını düşünüyoruz.”

Ankara buluşmasının Türkiye genelinde KHK’lilerin verdiği mücadeleyi güçlendireceğini belirten Yıldırım, halihazırda gönüllülük esasıyla işleyen bir Türkiye Platformlar Koordinasyonu’nun olduğunu, 5-6 Ekim’de gerçekleşecek buluşmanın da bu koordinasyonun çalışması sonucu ortaya çıkmış bir fikrin ürünü olduğunu sözlerine ekledi.

“Biz KHK’liler olarak sadece işimizi istemiyoruz, biz adalet istiyoruz. Çünkü bu adaletsizlik sürdüğü müddetçe biz işimize dönsek bile bu adaletsizliğin yansıyacağı başka kesimler olacak.
“Bu yüzden bizim kurultayımızda sadece bizler olmayacağız, örneğin insan hakları kuruluşlarından da veya farklı duyarlı kesimlerden de insanlar olacak.
“Bizim aslında temel talebimiz Türkiye’nin demokratik ve hukuki bir zemine gelebilmesi. Zaten bu zemin yaratıldığı zaman KHK’lerin de hiçbir meşruiyeti olmayacak.”

Platform önümüzdeki günlerde ‘Büyük KHK Buluşması’ için etkinliğe çağrı niteliğinde bir basın açıklaması da gerçekleştirecek.

İstanbul KHK’lılar Platformu

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’lerle (KHK) birçok kamu emekçisi çalıştıkları kurumlardan ihraç edilip, işsiz bırakıldı.

Çıkarılan KHK’lerle işsiz bırakılanların sayısı 140 bini buluyor ve birçoğu savunma hakkından mahrum kaldı. Bununla birlikte ihraç edilenler arasında intihar edenler de oldu.

İşsiz bırakılan, seyahat özgürlüğü kısıtlanan ve ‘medeni ölüme’ terk edilen ihraç edilenler tarafından 28 Haziran 2019’da kurulan İstanbul KHK’lılar Platformu’nda ihraç edilmiş milletvekilleri de bulunuyor.


KHK’liler Ankara’da buluşuyor: ‘Şimdi haklarımızı arama vakti’

Previous post
Elektriğe zam: Son iki yılda fiyat artışı yüzde 60'ı aştı
Next post
MGK’den “güvenli bölge” mesajı