Ana SayfaKültür-Sanat“Cadı Üçlemesi 13+”dan ilk fragman

“Cadı Üçlemesi 13+”dan ilk fragman

HABER MERKEZİ – Kadınlara yönelik şiddete dair ‘şifa öyküleri’ anlatan, farklı türde üç filmden oluşan Ceylan Özgün Özçelik’in ‘Cadı Üçlemesi’nin ilk filmi olan “Cadı Üçlemesi 13+”dan ilk fragman yayınlandı.

Ceylan Özgün Özçelik’in senaristi ve yönetmeni olduğu ‘Cadı Üçlemesi’nin ilk filmi olan 13+’dan ilk fragman yayınlandı.

Cadı Üçlemesi’nin yapımcılığını Armağan Lale (Filmada) üstleniyor.

Özçelik’in üçlemesi, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete dair şifa öyküleri anlatan, farklı türde üç filmden oluşuyor.

Cadı Üçlemesi’ni başlatan korku-dram türündeki kısa film 13+’da on dört yaşında bir kız çocuğunun karabasanına ortak oluyoruz. Film tamamıyla diyalogsuz.

Tek plan çekilen kısa film için Ümraniye Platoları’nda her biri 780X450 cm olan dekor duvarlar kuruldu ve ressam Nihal Martlı karışık teknikle, eş boyutlu duvar resmi yaptı.

Cadı Üçlemesi 13+’nın ortak yapımcılığını Özge Özpirinçci ve Tülin Özen üstleniyor.

Film, Ekim ayında 52. SITGES Uluslararası Fantastik Filmler Festivali’nde dünya prömiyerini yaptıktan sonra, Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nde ve FilmEkimi’nde seyirciyle buluşacak.

Üçlemenin diğer iki filmi

Cadı Üçlemesi’nin ikincisi olan 15+ adlı deneysel belgeselde cezaevindeki kadınların düşlerini ve yaralarını paylaşıyoruz. Belgeselin prodüksiyon süreci, Türkiye’nin farklı şehirlerinde devam ediyor.

Fantastik/kara komedi türündeki üçlemenin son filmi 18+ adlı uzun metrajda ise, bir ailenin üç kuşak kadınlarıyla beraber bayram kutlamasına tanık olacağız. Filmin finans süreci devam ediyor.

Previous post
Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında yeniden tutuklama kararı
Next post
Urfa’da 15 gün süreyle eylem yasağı