Ana SayfaEğitimCeren Damar Şenel cinayeti davasına katılım çağrısı

Ceren Damar Şenel cinayeti davasına katılım çağrısı

HABER MERKEZİ – Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görevli olan akademisyen Ceren Damar Şenel’i öldüren Hasan İsmail Hikmet isimli bir öğrencinin yargılandığı davanın ilk duruşması 27 Eylül’de yapılacak. Duruşmaya katılım çağrısı yapan Eğitim Sen İstanbul ve Ankara şubeleri tarafından yapılan açıklamada, “Failin suçunun nasıl basitleştirilmek istendiğini teşhir etmek için davayı takip edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışan Ceren Damar Şenel, 3 Ocak 2019 tarihinde “kopya tartışması” bahanesiyle 4. sınıf öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’in silahlı ve bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. 

Cinayetin ardından tutuklanan Hikmet’in yargılandığı davanın ilk duruşması 27 Ekim’de yapılacak.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 6 No’lu Üniversiteler Şubesi, düzenlediği basın açıklaması ile davaya katılım çağrısı yaptı.

“Ceren Damar Şenel davasının takipçisi olacağız! Yaşamlarımız ve akademi üzerindeki tahakkümlere sessiz kalmayacağız” pankartı asılan toplantıda konuşan şube sekreteri Arzu Acar, artan kadın cinayetlerine dikkat çekti.

img

“Kadın cinayetlerine, eril şiddetin türlü veçhelerine her geçen gün daha fazla tanık olduğumuz bir dönemde, bu şiddetin gerekçesi de ‘kopya çekerken yakalanmak’ oldu. Araştırma görevlisi bir kadın, ‘kopya çeken bir ‘erkek’ öğrenci’ hakkında görevinin gereklerini yerine getirdiği için katledildi. Çünkü Ceren Damar kadındı, tehdidin ya da şiddetin hedefi haline gelebilmesi bu topraklarda ‘olağan’dı. Çünkü bu topraklar, güçlünün hukukunun korunduğu, zorbalığın her gün daha fazla cesaretlendiği karanlık bir döneme tanıklık yapıyordu.”

Acar, “Şenel’in davasını gerçek adaletin tecelli etmesi için, bu katliamın ardındaki iktidar ilişkilerinin gün yüzüne çıkması için, akademinin en temel ilkelerinin nasıl yok sayıldığının görülmesi için, gözümüzün içine bakıla bakıla failin suçunun nasıl basitleştirilmek istendiği teşhir etmek için takip edeceğiz” diye konuştu.

“Dolayısıyla Eğitim Sen olarak sizleri 27 Eylül 2019 Cuma günü Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat: 09.30’da görülmeye başlanacak davaya katılmaya ve bu davanın takipçisi olmaya davet ediyoruz.”

Mücadeleyi yükseltme çağrısı

img

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi de davaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Şube binasında düzenlenen açıklamada, basın metnini 5 No’lu Üniversiteler Şubesi Kadın Sekreteri Burcu Sarı okudu.

Duruşmaya katılım çağrısında bulunan Sarı, “Kadına yönelik tacize, tecavüze, şiddete, kadın cinayetlerine dur demek, toplumsal cinsiyet eşitliğini var etmek ve insan, toplum, doğa yararına üniversite mücadelesini yükseltmek bizlerin kararlı duruşuyla mümkün olacaktır” dedi.


Ceren Damar’ı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet istendi

Ceren Damar cinayeti: Vakıf üniversitelerinde çalışma koşulları nasıl?

Previous post
Berkin Elvan davası yine ertelendi: 'Artık bir yargılama ve ceza istiyoruz'
Next post
Greta’ya Alternatif Nobel Ödülü