Ana SayfaGüncelCHP: Demokrasiye kayyum atadılar, birlikte mücadele edilmeli

CHP: Demokrasiye kayyum atadılar, birlikte mücadele edilmeli

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, 1 Eylül mesajında “Türkiye halkının iradesini yok saydılar, demokrasiye kayyum atadılar. Demokrasiye darbe yapanlara karşı, tüm demokrasi güçlerinin birlikte mücadele etmesi gerek” dedi. Kaya mesajında “Bugün, Diyarbakır halkının, Mardin halkının, Van halkının iradesine sahip çıkabiliyorsak barışı savunuyoruz demektir” diye ekledi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da “Mücadeleyi demokrasi ve adalet şemsiyesi altında büyütebilirsek hiçbir şey yapamazlar. Kazanan Türkiye halkları olur” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaya mesajında, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanlarının yerine kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Kaya, “Bugün, Diyarbakır halkının, Mardin halkının, Van halkının iradesine sahip çıkabiliyorsak barışı savunuyoruz demektir. Eğer halkın iradesine sahip çıkamıyorsak demokrasiden, cumhuriyetten, barıştan, özgürlükten söz etmemiz mümkün değildir” diye belirtti.

“Demokrasi yoksa halkın özgür iradesi de yoktur! Bunun örneğini, 19 Ağustos 2019’da Diyarbakır’da, Mardin’de, Van’da halkın iradesine darbe yaptıklarında gördük.
“19 Ağustos’ta Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarını görevden alıp yerine kayyım atayanlar, sadece bu illerde yaşayan vatandaşlarımızın iradesini yok saymadılar. Onlar, Türkiye halkının iradesini yok saydılar, demokrasiye kayyum atadılar.
“Tek adamın ‘kayyım darbesi’ Türkiye’de demokrasiyi yok etme hamlelerinden biridir. Halkın iradesini yok sayanlar, bir sivil darbe gerçekleştirmiştir.
“Demokrasiye darbe yapanlara karşı, tüm demokrasi güçlerinin birlikte mücadele etmesi gerek. Bizim güçlerimizi bölme lüksümüz yok!
“Bugün, Diyarbakır halkının, Mardin halkının, Van halkının iradesine sahip çıkabiliyorsak barışı savunuyoruz demektir. Eğer halkın iradesine sahip çıkamıyorsak demokrasiden, cumhuriyetten, barıştan, özgürlükten söz etmemiz mümkün değildir.”

Kaftancıoğlu: Birlikte mücadeleyi büyütürsek hiçbir şey yapamazlar

Öte yandan İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri’nin Kartal Meydanı’nda düzenlediği 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da HDP belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Kaftancıoğlu, “Nasıl İstanbul’da 31 Mart seçimlerini iptal ederek hukuk darbesiyle 23 Haziran seçimlerine gittiysek şimdi de Diyarbakır, Van ve Mardin’de kayyum atayarak yine hukuksuz bir şekilde bir süreç işletiliyor” dedi.

23 Haziran’daki ‘yan yana durma’ haline işaret eden Kaftancıoğlu “Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp kardeşçe yaşayabileceğimiz bir memleket oluşturabiliriz” diye belirtti.

Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün yaptığı bir konuşmasında yeni kayyum atamalarına işaret etmesine karşın ise “Mesele onların ne yapacağı değil. Bu haksızlıklar, bu hukuksuzluklar ister Diyarbakır olsun, ister Van olsun, ister İstanbul olsun hep birlikte nasıl mücadele edeceğimiz kıymetlidir. Biz bu mücadeleyi demokrasi ve adalet şemsiyesi altında büyütebilirsek hiçbir şey yapamazlar” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Batman'da 1 Eylül etkinliğine engelleme
Sonraki Haber
Yıllarca sigortasız çalıştırıldığını söyleyince sektörde iş yapamaz hale geldi