Ana SayfaGüncel‘Dargeçit JİTEM Davası’: Sanıkların tutuklanması talebi reddedildi

‘Dargeçit JİTEM Davası’: Sanıkların tutuklanması talebi reddedildi

HABER MERKEZİ – ‘Dargeçit JİTEM Davası’nda sanıkların tutuklanmasına ilişkin avukatların yaptığı talep mahkeme heyeti tarafından bir kez daha reddedildi.

Kamuoyunda “Dargeçit JİTEM Davası” olarak bilinen ve 30 Ekim 2014 tarihinde başlayan davanın 16’ncı duruşması Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

18 kişi hakkında “taammüden öldürme” suçundan açılan davanın duruşmasına müşteki avukatları ve mağdur yakınları katıldı.

Sanıklardan ise sadece o dönemde orada olan askerlerden birisi SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile duruşmaya katıldı.

MA’nın haberine göre söz konusu sanık ifadesinde, o dönem yaşananları hatırlayamadığını, bir şey bilmediğini ve yetkisinin bulunmadığını söyledi.

Duruşmaya katılan mağdur aileleri ise davanın bir an önce sonuçlanmasını, yakınlarını öldürenlerin cezalandırılmasını istedi.

Ailelerin avukatları da her celsede olduğu gibi sanıkların tutuklanmasını talep ederken, sanık avukatları eksiklerin giderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, geçtiğimiz günlerde Ankara’da sonuçlanan ‘Kızıltepe JİTEM Davası’nın sonucunun istenmesine, önceki duruşmalarda tanık olarak dinlenme kararı verilen dönemin savcısı Ahmet Kul ve dönemin askerlerinden Ahmet Çiçek’in zorla getirilmesine karar verdi.

Sanıkların tutukluluğuna dair talebin önceki celselerde verilen karar gereği reddine karar veren mahkemeye heyeti, duruşmayı 23 Aralık’a erteledi.

Dargeçit JİTEM Davası

Dargeçit JİTEM Davası, Mardin’in Dargeçit ilçesinde 29 Ekim 1995 ile 08 Mart 1996 tarihleri arasında biri uzman çavuş, üçü çocuk olmak üzere, toplam sekiz kişinin zorla kaybedilmesiyle ilgili bir dava.

Davada, aralarında dönemin Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı Hurşit İmren ve Dargeçit İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Tire’nin de bulunduğu 18 kişi yargılanıyor.

Previous post
Dünyanın en büyük Ezidi tapınağı açıldı
Next post
Meclis gündeminde: Tutuklu trans Buse'nin cinsiyet uyum operasyonu neden engelleniyor?