Ana SayfaDünyaDemokratlar ABD Başkanı Trump için azil süreci başlattı

Demokratlar ABD Başkanı Trump için azil süreci başlattı

HABER MERKEZİ – Demokratlar, Donald Trump’ın ABD başkanlığından azli için yasal süreç başlattı. Trump ise kendisine karşı “cadı avı” başlatıldığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın azledilmesi için Demokratlar tarafından yasal süreç başlatıldı.

Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi, Trump’ın ABD başkanlığından azledilmesi için resmi soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Pelosi yaptığı açıklamada, “Başkan hesap vermeli, kimse hukukun üstünde değil” ifadelerini kullandı.

Azil süreci ile ilgili soruşturmanın gerekçesi olarak Trump’ın başkanlık gücünü kullanarak Demokrat Parti’nin 2020 için en güçlü başkan aday adayı Joe Biden’ı alt etmek ve tekrar seçilmek için Ukrayna’dan yardım aldığı iddiaları gösteriliyor.

Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nde başlatılan azil sürecinin Cumhuriyetçiler’in çoğunlukta olduğu Senato’dan destek bulmasına düşük ihtimal veriliyor.

Trump: Tamamen bir Cadı Avı

Trump ise Demokratlar’ın başlattığı azil süreci soruşturmasına ilişkin Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı paylaştığı mesajlarda, “Birleşmiş Milletler’de bu kadar önemli bir günde, bu kadar iş yapılan ve başarının olduğu bir günde, Demokratlar bunu bilerek mahvetmek ve Cadı Avı haberleri çöplüğüyle küçük düşürmek zorundaydılar” dedi.

Trump diğer paylaşımlarında ise “Başkanlık tacizi” ve “Tamamen bir Cadı Avı” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar hiçbir ABD başkanı bu şekilde azledilerek görevden alınmadı.

Joe Biden

Ukrayna tartışması nasıl başladı?

Kısa bir süre önce ABD istihbaratından adı açıklanmayan bir yetkili, Trump’ın büyük bir skandala yol açtığı iddiasını ortaya atmıştı.

Söz konusu skandalın ABD Başkanı Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmeyle ilgili olduğu iddia edilmişti. Ancak ne bu görüşmenin içeriği kesin olarak biliniyor ne de neden büyük bir skandal olduğu.

Çünkü Beyaz Saray, istihbarat yetkilisinin bulunduğu şikayet konusunda ABD Kongresi’ni bilgilendirmeyi reddediyor.

Donald Trump, mitinglerinde ve basın toplantılarında sık sık Demokratlar’ın başkan adaylarından Joe Biden ile oğlunun soruşturulması gerektiğini söylüyor. Trump, Biden’ın ABD Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde Ukrayna krizi yaşanırken yasaları çiğnemiş olabileceğini ima ediyor.

Joe Biden, Barack Obama yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken, Biden’ın oğlu Hunter Biden, Ukraynalı bir iş insanının enerji şirketinde yönetim kurulu üyesiydi.

Trump’ın 2020’de düzenlenecek ABD Başkanlık seçimleri öncesinde olası rakibi Biden ve hakkında gizli bilgilere erişmek için Ukrayna Cumhurbaşkanı ile görüşmeler yürüttüğü iddia ediliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, “Zelenskiy ile telefon görüşmesinin sansürsüz tam metninin Çarşamba günü yayımlanacağını” duyurmuştu.

Telefon görüşmesinin içeriği için ise Trump, “Joe Biden ve oğlu gibi bizim insanlarımızın zaten kötü durumda olan Ukrayna’daki yolsuzluk ortamına katkı sağlamalarını istemediğimizi söyledim” demişti.


Karınca, DW Türkçe, BBC Türkçe



Önceki Haber
Antalya'da ormanlık alanda bir kadın cesedi bulundu
Sonraki Haber
Bolu Cezaevi'ndeki tutuklulardan TTB’ye çağrı