Ana SayfaCezaevleri‘Depremde koğuş kapısı açılsın’ diyen tutuklulara ret

‘Depremde koğuş kapısı açılsın’ diyen tutuklulara ret

HABER MERKEZİ – İstanbul’da meydana gelen deprem sonrası Silivri Cezaevi’ndeki tutukluları ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, deprem günü gazetecilerin koğuşlarının avluya açılan kapısının açık bırakılmasını istediğini ancak bu talebin cezaevi yönetimi tarafından kabul edilmediğini aktardı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 26 Eylül’de İstanbul’da meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem sonrası, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci ve yazarları ziyaret etti.

Silivri Cezaevi’nde 22 bin 700 tutuklu ve hükümlü ile birlikte 490 personelin bulunduğunu belirten Çakırözer, cezaevinin son İstanbul depremini tüm şiddetiyle hissettiğini söyledi.

Ziyaretin ardından açıklama yapan Çakırözer, tutukluların depreme avludayken yakalandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Gazeteciler akşam yaşanacak bir acil durum karşısında koğuşlarının avluya açılan kapısının açık bırakılmasını talep etmişler. Gazeteciler, ‘o kapı sadece Adalet Bakanı’nın izni ile açılır’ karşılığını almış, Silivri Cezaevi’nde koğuş kapıları bakan bahanesiyle kilitli kalmış.”

Eren Erdem ile görüştüğünü belirten Çakırözer, Erdem’in kendisine ne Adalet Bakanlığı’nın ne de cezaevi yönetiminin depremde neler yapılması gerektiğine ilişkin bir deprem senaryosunun, acil durum planının olmadığını aktardığını söyledi.

Previous post
Bir yılda cinsel saldırı ve istismarda yüzde 37 artış yaşandı
Next post
Hasan Ferit Gedik mezarı başında anıldı