Ana SayfaGüncelDodan: Baskın Kürtçe şarkı gerekçesiyle yapılmadı

Dodan: Baskın Kürtçe şarkı gerekçesiyle yapılmadı

HABER MERKEZİ – Batman’da bir kafeyi basan basan polisin, “Kürtçe şarkı söylemek yasak” diyerek şarkıcı Dodan’ın elindeki mikrofonun alındığı iddia edildi. Ancak konuya ilişkin açıklama yapan Dodan, baskının gerekçesinin Kürtçe şarkı söylemesi olmadığını açıkladı.

Batman’da polis, dün (28 Eylül) gece bir kafeyi basarak, şarkıcı Dodan’ın söylediği Kürtçe şarkıyı yarıda kesti.

“O Ses Türkiye” yarışması birincisi olan Dodan’ın katıldığı programı basan polisin “Kürtçe şarkı söylemek yasak” dediği iddia edildi.

Dodan’ın sahnede “Ey dilberê” parçasını söylerken elindeki mikrofonun zorla alındığı ve sanatçının duruma tepki gösterdiği belirtildi.

Yaşananlara tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Twitter üzerinden şu paylaşımda bulundu:

“Ey Dilbere’yi türküsünü Batman’da söylerken, O Ses Türkiye birincisi Dodan’ın elinden mikrofon bir polis amiri tarafından alındıysa, bana düşen görev de bu hak ihlalini protesto etmek için Meclis’te bu türküyü bütün Türkiye’ye dinletmek olacak.”

Valilik’ten açıklama

Olayın sosyal medyadan yayılması ve gelen tepkiler üzerine Batman Valiliği, Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

“Sosyal medyada ‘Batman’da polisin Kürtçe şarkı söyleyen sanatçıyı engellediği’ yönünde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Yapılan işlem alkol satışı ve canlı müzik ruhsatı olmadan çalışan işyerine uygulanan faaliyetten men işleminden ibarettir.”

Dodan: Baskın Kürtçe şarkı gerekçesiyle yapılmadı

Dodan da konuya dair bir video yayınlayarak, yaşananları anlattı ve baskının Kürtçe şarkı nedeniyle yaşanmadığını söyledi.

Previous post
Başka Sinema Ayvalık Film Festivali başlıyor
Next post
Şüpheli kadın ölümü: Zorla evlendirildiği erkek dahil dört kişi tutuklandı