Ana SayfaGüncel“El Camino”dan yeni fragman yayınlandı, Netflix Türkiye sansür uyguladı

“El Camino”dan yeni fragman yayınlandı, Netflix Türkiye sansür uyguladı

HABER MERKEZİ – Netflix, 11 Ekim’de yayınlanacak “El Camino: A Breaking Bad Movie”den yeni bir tanıtım fragmanı yayınladı. Netflix Türkiye ise filmin fragmanındaki sigara görüntüsünü sansürledi. Konuya ilişkin açıklama yapan Netflix Türkiye ise söz konusu değişikliğin sadece fragmanda olacağını belirtti.

Vince Gilligan imzalı “Breaking Bad” dizisinde anlatılan olayların sonrasında geçecek olan “El Camino: A Breaking Bad Movie” 11 Ekim’de Netflix ekranlarında olacak.

Gilligan’ın yazıp, yönettiği film, Jesse Pinkman’ın hikâyesini devam ettirecek.

Netflix, “El Camino: Bir Breaking Bad Filmi” adını taşıyacak filmin yayın tarihine sayılı günler kala yeni bir tanıtım fragmanı paylaştı.

Yayınlanan bu tanıtım fragmanında ıssız bir yere çektiği arabasında haberleri dinleyen Jesse Pinkman, dizinin finalinde yaşanan çatışmayla ilgili habere denk geliyor ve polisin olay yerinden kaçan şüpheliyi, yani kendisini aradığını öğreniyor.

Jesse Pinkman’a hayat veren Aaron Paul’un filmin başrolünü üstleneceği kesinleşirken, dizide canlandırdığı Walter White karakteri ile hafızalara kazınan Bryan Cranston’ın filmde yer alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.

Netflix’in paylaştığı tanıtım fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Netflix Türkiye’den sansür

Öte yandan Netflix Türkiye ise yakın zamanda yayınlanacak olan “El Camino: A Breaking Bad Movie”nin fragmanındaki sigara görüntüsünü sansürledi.

Netflix Türkiye’nin YouTube hesabında yayınlanan fragmanın 0:09-0:15 saniyeleri arasında Jesse Pinkman’ın elindeki sigaranın ateşinin birden kaybolduğunu görüyoruz. Ancak Netflix’in global hesabında yayınlanan bu fragmanda sigaranın ateşini görmek mümkün.

Yeni yönetmelik kapsamında RTÜK’ün denetimine giren Netflix Türkiye’nin, hangi içeriklerini sansürleyeceği ve bu konuda nasıl bir politika yürüteceği merak konusu olmuştu.

Netflix’ten açıklama

Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Netflix, tanıtım amaçlı fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili fragmanlar üzerinde ufak değişiklikler gerçekleştirebildiğini belirtti.

Söz konusu değişikliğin sadece fragmanda olacağının altını çizen Netflix Türkiye tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Tanıtım amaçlı fragmanların hassas olabilecek görüntüler içermesi durumunda, pek çok ülkede ilgili fragmanlar üzerinde ufak değişiklikler gerçekleştirebiliyoruz. Bunun amacı, söz konusu içeriği izlemeyi seçmediği halde ailesiyle birlikte Netflix’e gelecek yapımları gözden geçiren üyelerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılamak ve onların hassasiyetine saygı göstermek. Ancak bu yalnızca tanıtım amaçlı çalışmalarımızda başvurduğumuz bir yöntem. Üyelerimiz söz konusu içeriği 11 Ekim 2019 itibaren herhangi bir kesinti veya değişiklik olmaksızın izleyebilecek.”

Bu haberi FilmLoverss’tan derledik.

Netflix yayın lisansı için RTÜK’e başvurdu: ‘Ebeveyn kontrolü güçlenecek’

“Amaç habercilerin nefes borusunu tıkamak”: RTÜK denetimi başladı

RTÜK üyesi Bildirici değerlendirdi: ‘İnternet düzenlemesi’ hangi yayınları kapsıyor?

Previous post
Yüksek Mahkeme: Britanya Parlamentosu'nun askıya alınması hukuka aykırı
Next post
Beraatler ihraç edilen akademisyenlerin işe dönmelerini sağlar mı?