Ana SayfaGüncelEngelsiz Filmler Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu

Engelsiz Filmler Festivali’nde yarışacak filmler belli oldu

HABER MERKEZİ – Bu yıl İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da gerçekleştirilecek Engelsiz Filmler Festivali’nde Anons, Güvercin, Saf, Sibel ve Yuva filmleri ödüller için yarışacak.

Engelsiz Filmler Festivali bu yıl 7-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul, 11-13 Ekim tarihleri arasında Eskişehir, 16-20 Ekim tarihleri arasında ise Ankara’da gerçekleştirilecek.

Festivalde bu yıl, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri ve Braille alfabesi ile de basılan pusulalarla seyirciler tarafından oylanarak belirlenecek Seyirci Özel Ödülü için yarışacak filmler belli oldu.

Buna göre;

  • Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği ve dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatan “Anons” filmi;
  • Banu Sıvacı’nın, zamanını güvercinleri ile ilgilenerek geçiren genç bir adamın hayatın gerçekleri ile yüzleşmesini konu alan “Güvercin” filmi,
  • Ali Vatansever’in, gecekonduda yaşayan bir çiftin, mahallede çıkan kentsel dönüşüm söylentileri sonrasında değişen hayatlarına odaklanan “Saf” filmi,
  • Çağla Zencirci ve Guillaume Giovanetti’nin dilsiz bir genç kızın hikayesini anlatan “Sibel” filmi,
  • Emre Yeksan’ın şehir hayatını terk ederek ormanda yaşamaya başlayan bir adamın hikayesini anlattığı “Yuva” filmi yarışmada ödüller için yarışacak.

Ödüller, 19 Ekim Cumartesi akşamı Goethe-Institut Ankara’da düzenlenecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

Engelsiz Yarışma’nın bu yılki jürisinde sanat yönetmeni Natali Yeres, yapımcı Yonca Ertürk ve sinema yazarı Burak Göral bulunuyor.

Gösterimler ücretsiz

İlk kez görme ve işitme engelli sinemaseverlerin erişimine uygun olarak seyirciyle buluşacak olan filmlerin gösterimi sonrasında film ekiplerinin katılımıyla söyleşiler gerçekleşecek. Söyleşilere işaret dili çevirmenleri de eşlik edecek.

Engelsiz Filmler Festivali her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak seyircilere sunuyor.

Yarışma bölümünde yer alan filmlerin gösterileceği mekanlar ise şöyle:

  • İstanbul (7-9 Ekim), Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu (SineBu),
  • Eskişehir (11-13 Ekim), Yunus Emre Kültür Merkezi,
  • Ankara (16-20 Ekim), Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara.

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.
Previous post
Leyla Güven ve HDP heyetinin köye girişi askerlerce engellendi
Next post
ODTÜ'lülerin protestosu, Rektör Kök'ün konuşmasını iptal ettirdi