Ana SayfaGüncelFeyzioğlu’ndan baroların “seçimli genel kurul” çağrısına yanıt

Feyzioğlu’ndan baroların “seçimli genel kurul” çağrısına yanıt

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen adli yıl açılışını protesto eden İstanbul, Antalya ve Ankara barolarının Türkiye Barolar Birliği’ne yaptığı olağanüstü genel kurul çağrısına karşı, Baro Başkanı Feyzioğlu, 79 baro başkanını Ankara’ya çağırdı ve “Genel kurul üç ay önce yapıldı. Üç ayda ne değişti de tekrar genel kurul isteniyor?” diyerek karşılık verdi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioglu’nun 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni kapsamında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan törene katılması sonrası yaşanan tartışmalar devam ediyor.

Feyzioğlu’nun törene katılmasının ardından İstanbul, Antalya ve Ankara baroları Feyzioğlu’nun başkanlığının yeniden değerlendirilmesi için TBB’ye olağanüstü genel kurul çağrısı yapmıştı.

Erzurum’da konuşan Feyzioğlu, baroların yaptığı olağanüstü genel kurul çağrısına, 22 Eylül’de 79 baro başkanını Ankara’ya çağırarak karşılık verdi.

“TBB Genel Kurulu üç ay önce yapıldı. Üç ayda ne değişti de tekrar genel kurul isteniyor? Üç ayda değişeni söyleyeyim. Yargı Reformu Strateji Belgesi somutlaştı. Adli yıl açılışına gelmeyen bazı baroların meselesi de yargı bağımsızlığı değil, Cumhurbaşkanı’na gidip gitmeme meseledir.
 “Avukatların bin tane sorununu çözmek için, stajyer avukatların bin tane sorununu çözmek için, 82 milyon vatandaşımızın bin tane sorunun çözmek için Alman Şansölyesiyle mi görüşmeliydik? O zaman mı alkışlanacaktık? İngiliz Başbakanı’na mı gitseydim bu sorunlarımızı çözmek için. Elbette Türkiye’yi ki yönetiyorsa O’na gittik, gideceğiz. Gittiğimizde hüsnü kabul gördük mü gördük. Telaş nedir? “
 “Düşünce özgürlüğünün Türkiye’de sorunlu olduğunu hepimiz söylüyoruz. Peki, düşünce özgürlüğünü nasıl garanti alacağız? Güvenilir bir yargı ile alacağız. Boş lafla, sloganla değil. Hakikaten gazetecilik yaptığı için mi tutuklu yoksa gazeteci kisvesi altında terör örgütünün üyeliğini yaptığı için mi tutuklu?
“Hukuk devleti sloganla olmaz. Hukuk devleti o parlak yıldızı vatandaşın eline verebilirsek gerçekleşir. Bunu diyalogla yapacağız. Kapıyı çalarsınız. Bu sorunları söylersiniz.”

Ne olmuştu?

Saray’da düzenlenen törene, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 40’tan fazla baro “Yargının yürütmeye biat etmesi anlamına gelir” diyerek katılmamıştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni’ni Saray’da yapıldığı için boykot eden baroları hedef alarak, “Birtakım barolar adli yıl açılışını sırf mekandan dolayı provoke ediyor” demişti.

Törene “Vatan söz konusu ise gerisi teferruattır” diyerek katılan TBB Başkanı Feyzioğlu ise Erdoğan’dan ‘tebrik’ almıştı.

Feyzioğlu’nun törene katılmasının ardından İstanbul, Antalya ve Ankara baroları Feyzioğlu’nun başkanlığının yeniden değerlendirilmesi için TBB’ye olağanüstü genel kurul çağrısı yapmıştı.


Ankara Barosu da TBB’ye genel kurul çağrısı yaptı

Barolardan TBB’ye olağanüstü genel kurul çağrısı

Erdoğan’dan töreni boykot eden barolara tepki, Feyzioğlu’na tebrik

Adli yıl açılışı: Barolar boykotta, Feyzioğlu Saray’a gidiyor

Yargıtay’dan adli yıl açılışına katılmayacak barolara yanıt: Haksız ve ölçüsüz

Diyarbakır Barosu da adli yıl açılışına katılmayacak


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gamze Ceylan'ı öldüren Hakkı Dündar'ın cezasında 'iyi hal' indirimi
Sonraki Haber
Being woman in ISIS: The banality of evil – 4