Ana SayfaDünyaGreta’ya Alternatif Nobel Ödülü

Greta’ya Alternatif Nobel Ödülü

HABER MERKEZİ – Alternatif Nobel Ödülleri olarak da bilinen Doğru Yaşam Ödülleri’nin bu yılki sahipleri belli oldu. Dünya liderlerini iklim kriziyle mücadele etmedikleri için suçlayan Greta Thunberg de ödül alanlar arasında.

Doğru Yaşam Ödülleri’ni kazanan isimler İsveç’in başkenti Stockholm’de açıklandı.

Alternatif Nobel Ödülleri olarak da bilinen ödüllere, bu yıl aralarında 16 yaşındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg’in de olduğu dört kişi layık görüldü.

Thunberg Pazartesi günü New York’ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde yaptığı konuşmada dünya liderlerini iklim değişikliğiyle mücadele etmedikleri gerekçesiyle suçlamıştı.

Doğru Yaşam Vakfı’ndan yapılan açıklamada Thunberg’in ödülü “bilimsel bulguları yansıtarak iklim konusunda acil olarak eylemde bulunulması için siyasi talepleri güçlendirdiği ve ilham verdiği” için aldığı belirtildi.

Vakıf açıklamasında 2019 yılında “dört vizyonerin liderliğinin milyonlarca insanı güçlendirdiği” kaydedildi.

Ödül kazanan isimler arasında Brezilya’daki Amazon ormanlarında yaşayan Yanomamilerin lideri Davi Kopenawa, Çinli kadın hakları savunucusu avukat Guo Jianmei ve Batı Sahralı insan hakları savunucusu Aminatou Haidar da bulunuyor.

Her adaya 1 milyon İsveç Kronu, yaklaşık 103 bin dolar değerinde para ödülü verileceği açıklandı.


DW, Reuters
Previous post
Ceren Damar Şenel cinayeti davasına katılım çağrısı
Next post
Tutuklu askeri öğrencilerin annelerinin eylemine engel: 14 gözaltı