Ana SayfaCezaevleriHasta tutuklu Sıddık Güler hastaneye sevk edildi

Hasta tutuklu Sıddık Güler hastaneye sevk edildi

HABER MERKEZİ – İskenderun Cezaevi’nde bulunan 80 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler, rapor alınması için hastaneye sevk edildi.

İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 80 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler, 1994 yılından bu yana birçok cezaevine sevk edilmişti.

Yaşadığı sağlık sorunlarından ötürü artık yürüyemez hale gelen Güler’in hem ailesinin hem de Kandıra 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan oğlu Habib Güler’in refakatçi olmak için yaptıkları başvurular reddedilmişti.

Aile fertleri ise hem cezaevindeki hak ihlalleri hem de babalarının durumlarına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) ile Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (TUAYDER) Diyarbakır şubelerine başvurmuştu.

Sıddık Güler’in kızı Ayşe Güler de bu ay Mezopotamya Ajansı’na yaptığı açıklamada babasının sağlık durumunun ciddileştiğini ve cezaevi yönetiminin hasta tutuklu ve hükümlüler konusunda gerekli hassasiyeti göstermediğini söylemişti.

Ayrıca Güler, babasının sağlık koşulları nedeniyle kişisel bakımını sağlayamadığını ve artık yürüyemeyecek durumda olduğunu aktarmıştı.

Hastaneye sevk edildi

Hasta tutuklu Sıddık Güler’in rapor alınması için tam teşekküllü hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

İnsan Hakların Derneği (İHD) İskenderun Hukuk Komisyonu Üyesi Mehtap Sert, dün cezaevinde görüştüğü Güler’e kalp ilaçlarının verilmeye başlandığı söyedi.

Avukat Sert, Güler’in tam teşekküllü hastaneye sevk edilerek rapor beklendiğini de aktardı.

“İHD İskenderun Hukuk Komisyonu olarak Sıddık Güler ile ikinci görüşmeyi gerçekleştirdik. Yaptığımız başvuru ve medyanın gücü sayesinde artık kalp ilaçlarının kendisine teslim edildiğini öğrendik.
“Bilindiği üzere kendisi revire çıkıp ilaç talep ettiğinde yara merhemi gibi alakasız ilaçlar veriliyordu. Devlet Hastanesine sevki sırasında hastane doktorlarına ‘bu terörist’ şeklinde beyanda bulunan personele ilişkin yer değişikliği yapılıp bu konuda uyarıldığında öğrenmiş buluyoruz.
“Ayrıca Sıddık Güler’in tam teşekküllü devlet hastanesine sevki sağlanarak, cezaevinde yatıp yatamayacağına dair rapor alındı. Henüz Devlet Hastanesi kanaatini bildirir raporu İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına iletmedi. Ancak İHD başvurusu ve medyanın etkisiyle bazı hak ihlallerine çözüm üretilebildi.”

Hasta tutuklular: 80 yaşındaki Sıddık Güler artık yürüyemiyor

Previous post
Siyanür gecesinin Eylül’ünde ölmek – Elend Aydın
Next post
Benzine 25 kuruş indirim