Ana SayfaGüncelHDP heyeti ABD’de temaslarda bulundu

HDP heyeti ABD’de temaslarda bulundu

HABER MERKEZİ – HDP heyetinin ABD temaslarında, Türkiye’deki güncel siyasal gelişmeler, HDP’nin eski eş genel başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş hakkında verilen yeniden tutuklama kararı, HDP’li belediyelere kayyum atamaları gündeme geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, bir hafta süren ABD temaslarını tamamladı.

ABD Kongresi Tom Lantos İnsan Hakları Komisyonu ile Uluslararası Parlamentolar Birliği’nin (IPU) ortak davetiyle Washington’u ziyaret eden Özsoy ve Danış-Beştaş, birçok diplomatik görüşme gerçekleştirdi.

HDP Basın Bürosu’nun aktardığına göre Özsoy ve Danış-Beştaş, temasları çerçevesinde Tom Lantos Komisyonu’nun ev sahipliğinde yapılan brifingde, HDP’nin eski eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş olmak üzere Türkiye’de tutuklu bulunan milletvekili ve siyasetçilerin durumuna ilişkin bilgilendirme yaptı.

HDP heyeti ayrıca, Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleri, Dışişleri Bakanlığı, Suriye Özel Temsilciği ve birçok düşünce kuruluşunun temsilcileri ile bir araya geldi.

Görüşmelerde Türkiye’deki güncel siyasal gelişmeler, demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları alanındaki sorunlar, Demirtaş ve Yüksekdağ hakkında verilen yeniden tutuklama kararı, HDP’li belediyelere kayyum atanması, Türkiye-ABD ilişkileri ile Suriye’deki siyasi gelişmelere dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Dış İlişkiler Konseyi ve Ortadoğu Demokrasi Projesi adlı düşünce kuruluşlarında yapılan yuvarlak masa toplantılarında da Türkiye, Suriye ve Ortadoğu’daki siyasal gelişmeler değerlendirildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Filiz Zeyrek beraat etti
Sonraki Haber
'Bu bir ayrımcılık': RTÜK'ten iki kadının öpüşme sahnesine ceza