Ana SayfaGüncelHDP heyeti Demirtaş’ın duruşmasını takip edecek

HDP heyeti Demirtaş’ın duruşmasını takip edecek

HABER MERKEZİ – Sezai Temelli başkanlığındaki HDP heyeti “kayyumlar ve Türkiye’nin demokratikleşmesi” konularında temaslarında bulunmak üzere Strasbourg’da. Heyet, 18 Eylül’de AHİM’de görülecek olan Demirtaş’ın duruşmasını da takip edecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca, Hukuk Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve Mardin Milletvekili Pero Dündar’dan oluşan heyet, kayyumlar konusu ve Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri çerçevesinde Avrupa’da temaslarda bulunacak.

Bugün Strasbourg’da halk buluşmasına katılacak olan heyet, yarın (17 Eylül) Avrupa Parlamentosu’nda (AP), Avrupa Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu ve Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi parti grupları ile görüşmeler gerçekleştirecek.

Heyet, aynı gün AP’de bulunan farklı siyasi grupların katılımıyla bölgesel sorunlar, Türkiye AB ilişkileri, Türkiye’nin demokratikleşmesi kapsamında toplantı düzenleyecek.

Temelli ve beraberindeki heyet Çarşamba günü de (18 Eylül) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’nde görülecek olan Selahattin Demirtaş’ın duruşmasını takip edecek.

Previous post
KHK ile işten çıkarılan Yıldırım, AKP önünde eylem yapmak isterken gözaltına alındı
Next post
Galataport işçilerinin eylemi kazanımla sonuçlandı