Ana SayfaGüncelHDP ve DTK heyeti Neçirvan Barzani ile bir araya geldi

HDP ve DTK heyeti Neçirvan Barzani ile bir araya geldi

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Sezaei Temelli’nin de aralarında bulunduğu HDP ve DTK heyeti, Irak Kürdistan Bölgesi’nde Neçirvan Barzani ile bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de arasında bulunduğu HDP ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) heyetinin bir dizi temasta bulunmak üzere gittikleri Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki görüşmeleri sürüyor.

Heyette HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DTK Eş Başkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü ve Batman Milletvekili Feleknas Uca, Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer yer alıyor.

Dün Selahattin kentinde KDP Genel Başkanı Mesud Barzani ile bir araya gelen heyet, ardından da Kürdistan Emekçiler Partisi yöneticileri ile bir araya geldi.

Heyet bugün de Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

Heyeti, Bölge Başkanı Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Başkanlık Ofisi Sorumlusu Kerim Sincari, Kürdistan Bölgesi Hükümeti Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizayi, Türkiye ve Kürdistan Bölgesi İlişkileri Sorumlusu Ebdulselam Reşid, KDP İlişkiler Komitesi Sorumlusu Eli Hisên karşıladı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen yaklaşık 1 saatlik görüşme sonrası açıklama yapılmadı.

HDP ve DTK heyeti görüşmenin ardından Kürdistan Bölgesi Parlamento Başkanlığı’na geçti.


Bu haberi MA’dan derledik.



Önceki Haber
Soylu'dan 'İstanbul'a kayyum atanacak mı?' tartışmalarına yanıt
Sonraki Haber
İmamoğlu'ndan Soylu'ya yanıt