Ana SayfaGüncelHDP’den Canan Kaftancıoğlu’na destek mesajı

HDP’den Canan Kaftancıoğlu’na destek mesajı

HABER MERKEZİ – HDP, sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandığı davada 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için bir destek mesajı paylaştı, “Demokratik siyasette ve ortak-güçlü toplumsal muhalefet ve mücadelede ısrarcı olan Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun altı yıl önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımlar nedeniyle yargılandığı davanın karar duruşması, dün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Mahkeme, Kaftancıoğlu hakkında beş ayrı suçlamadan toplam 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına hükmetti. Cezalar ertelenmezken, hükmün açıklanması da geri bırakılmadı.

Kaftancıoğlu’na verilen cezaya tepkilerin yanı sıra birçok kesimden de CHP il başkanına destek mesajı geliyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de Canan Kaftancıoğlu’nun ‘yanındayız’ diyor.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili ayşe Acar Başaran’ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “Bu intikamcı ceza, demokratik siyasete de bir darbedir” deniliyor.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“31 Mart ve 23 Haziran 2019 yerel seçimlerinde iktidarın İstanbul’u kaybetmesinin önde gelen hazırlayıcılarından olan Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay 10 günlük cezayı veren mahkeme heyetini ve bu heyet üzerinde tahakküm kuran siyasi iktidarı kınıyoruz.
“Demokratik siyasette ve ortak-güçlü toplumsal muhalefet ve mücadelede ısrarcı olan Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız.
“Türkiye halklarının ve muhalefetinin bir arada ne denli güçlü olabileceğinin örneklerini destekleyen Kaftancıoğlu’na bu cezayı veren mahkeme heyeti; Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı’ya, partimizin önceki dönem milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e ve önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’a da hukuku çiğneyerek ceza yağdıran, talimatla çalışan heyettir.
“Temel demokratik ve evrensel hukuk ilkelerinden nasibini almamış iktidar bağımlısı ve taraflısı mahkemelerin verdikleri cezaların, hukukla, adaletle açıklanabilir hiçbir tarafı yoktur. Canan Kaftancıoğlu şahsında, AKP-MHP ittifakına seçim yenilgisi yaşatan tüm kesimler cezalandırılmak istenmektedir. Bu cezalandırma kampanyasının karşısında ve Canan Kaftancıoğlu ile dayanışma içinde olacağımızı belirtmek isteriz.
“Bu intikamcı ceza, demokratik siyasete de bir darbedir. Böylesi darbeler karşısında Halkların Demokratik Partisi’nin tavrı açıktır. Ortak toplumsal ve siyasal muhalefeti güçlendirmeye; demokratik siyaseti büyütmeye; barış, eşitlik ve demokrasi taleplerini yükseltmeye, umudu ve dayanışmayı yaşatmaya devam edeceğiz.”

HDP Kadın Meclisi: Verilen ceza biz kadınlar için yok hükmündedir

HDP Kadın Meclisi de Canan Kaftancıoğlu için bir destek mesajı yayınlayarak, “Duruşundan ve kadın dayanışmasından ödün vermeyen Canan Kaftancıoğlu’na verilen bu siyasi ceza biz kadınlar için yok hükmündedir” diyor.

Destek mesajının tamamı şu şekilde:

“Canan Kaftancıoğlu’na 7 yıl önce attığı tweetler ve okuduğu şiir nedeniyle 9 yıl 8 ay ceza verilmesi, İstanbul seçimlerinin başarısındaki asıl aktörlerden birini cezalandırma ve kadınları hedef alma politikasında ısrardır. Kaybetmenin intikamının kadın düşmanı politikalarla yürütülmesidir.
“Kadın siyasetçilere dönük bu saldırıları Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel ve yüzlerce siyasetçi kadına dönük saldırılardan biliyoruz. Kadınlar bu saldırılar karşısında geri adım atmak bir yana mücadelelerini yükseltmeye devam ediyor.
“Duruşundan ve kadın dayanışmasından ödün vermeyen Canan Kaftancıoğlu’na verilen bu siyasi ceza biz kadınlar için yok hükmündedir.
“Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir. Kadın dayanışmamızı büyüteceğiz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
“İlçe belediyelerine de kayyum atanacak” iddiasına Valilik'ten yalanlama
Sonraki Haber
Nailia Nutfullina darp ederek öldüren Altay Aksoy'a 'iyi hal' indirimi