Ana SayfaGüncelHDP’den iktidara: ‘Özel İletişim Vergisi’ ile toplanan 74 milyarın kalanı nerede?

HDP’den iktidara: ‘Özel İletişim Vergisi’ ile toplanan 74 milyarın kalanı nerede?

HABER MERKEZİ – İstanbul’da dün meydana gelen depremle ilgili açıklama yapan HDP Sözcüsü Kubilay, 17 Ağustos depreminin ardından ‘Özel İletişim Vergisi’ adı altında 74 milyar lira toplandığını belirterek, “Bu 74 milyarın ne kadarı depremin zararları ne kadarı depremden korunmak için harcandı? Kalan para nerede?” diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Günay Kubilay, partisinin Genel Merkezi’nde gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul’da, Silivri açıklarında dün saat 13.59’da 5.7 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili konuşan Kubilay, depremde can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ancak deprem gerçekliği üzerine tekrar düşünülmesi gerektiğini söyledi.

“Zira uzmanlar, özellikle 17 Ağustos’taki Büyük Marmara Depremi sonrası İstanbul’da büyük bir deprem beklentisi olduğunu neredeyse 20 yıldır durmaksızın dile getiriyor, önlemler alınması gerektiğini ısrarla söylüyorlar.”

“74 milyarın ne kadarı deprem için harcandı”

HDP Sözcüsü, AKP’nin 17 yıldır depreme karşı önlem almadığı gibi İstanbul’u rant alanına çevirdiğini ifade etti ve ‘Özel İletişim Vergisi’ adı altında toplanan kaynağa dikkat çekti.

“Halkın yaşamını tehdit eden inşaatlar yapmaktan, toplanma alanlarını talan edip yandaş şirketlere peşkeş çekmekten geri durmadı.
“Deprem gerçeğini yıllar boyunca görmezden geldi. İnşaat üzerine inşaat, rezidans üzerine rezidans, AVM üzerine AVM yaptı. Öyle ki, altına ticarethane, üstüne ibadethane yaparak cennetin tapusunu bu dünyada garanti altına aldılar.
“1999’da 17 Ağustos depreminden sonra geçici olarak çıkarılan ancak kalıcı olan ‘Özel İletişim Vergisi’ adı altında bu zamana kadar 74 milyar lira toplanmış. Şimdi iktidara soruyoruz: Bu 74 milyarın ne kadarı depremin zararları ne kadarı depremden korunmak için harcandı? Kalan para nerede? En kısa zamanda iktidardan bu soruların yanıtını bekliyoruz.”

Depremin ardından İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciler eylemde: #ÇapaYıkılıyor

Depremin ardından: İstanbul’da 14 okul tatil edildi

İmamoğlu: İstanbul acil toplanma alanlarıyla ilgili sıkıntıda

Prof. Naci Görür: Risk daha da artmış olabilir; daha da dikkatli olmalıyız

‘Rant tehlikeden daha değerli oldu’: Betonlaşan İstanbul ve imara açılan deprem toplanma alanları

İTÜ: Depremlerin Kumburgaz fay segmentinin uç noktasında olması kritik

Previous post
Ekonomik güven endeksi tekrar düşüşte
Next post
Hakkari'de servis şarampole yuvarlandı: İki öğrenci yaşamını yitirdi