Ana SayfaGüncelHDP’den oturma eylemi yapan aileler için açıklama

HDP’den oturma eylemi yapan aileler için açıklama

HABER MERKEZİ – Parti binaları önünde çocukları için eylem yapan ailelere ilişkin açıklama yapan HDP Milletvekili Musa Farisoğulları, Meclis’te grubu bulunan bütün partilere “bir heyetin oluşturulması ve sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimlerde bulunulması” çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz, Diyarbakır İl Eşbaşkanları Zeyyad Ceylan ve Hülya Alökmen, 3 Eylül’den itibaren HDP binası önünde çocukları için eylem yapan ailelere ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan HDP’li vekil Musa Farisoğulları, HDP’li Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyum atanması sonrası, ailelerin başlattıkları oturma eylemine dair şunları söyledi:

“Bu ailelerimizin il binamız önünde oturmaları, bizleri hiçbir şekilde rahatsız etmemiştir. Bundan kaynaklı bu ailelerimizin il binamız önünde dile getirdikleri talepleri, Halkların Demokratik Partisi ve bileşenleri olarak savaş ve çatışmaların yaşandığı bu coğrafyada yıllarca dile getirdik.”
“Bu coğrafyada yaşanan savaş, çatışma ve çözümsüzlüğe karşı daima onurlu barışı ve çözümü savunduk. Lakin gelinen süreçte uzattığımız barış ve çözüm elini ülkeyi yöneten iktidar bloğu her seferinde geri çevirerek, çözümsüzlüğü ve çatışmayı derinleştirerek, savaşı devam ettirmiştir. Kürt halkının kazanımlarına dönük yıllardır yürütülen gasp ve tavsiye politikalarında ısrar etmiştir.”

‘Paramiliter unsurlar devreye sokuluyor’

Yıllardır yaşanan savaştaki can kayıplarını hatırlatan Farisoğulları, devletin ise barış taleplerine yanıt vermediğini kaydetti.

“Bugün barış annelerimizin, Cumartesi Annelerinin ve bu savaşta yaşamını yitirenlerin aileleri, yıllardır barış olsun, ölümler ve kayıplar olmasın mücadelesi vermiştir. Fakat buna rağmen bu ülkeyi yöneten iktidarlar ve devlet, bu çağrılara kulak vermemiştir. Tam tersine savaş ve çatışma zeminini daha da derinleştirerek, devam etmiştir.”
“Savaşın ve çatışmanın derinleştiği bu dönemde çocuklarını kaybeden ve çocuklarını arayan ailelerimizin acıları üzerinden, özel savaş yöntemleri devreye sokulmuştur. Bu bağlamda partimizin önünde oturan ailelerimize, ziyaret ve destek verme adı altında kimi paramiliter unsurların da devreye sokulduğunu bilmekteyiz. Bununla beraber partimizi kriminalize etmeye ve kazanımlarımızı gasp etmeye dönük sergilenen tutum ve davranışları, parti olarak, bu gelişmelerin bilincinde olduğumuzu belirtiyoruz.”

‘Ortak heyet kurulsun’

Demokrasi güçlerine, demokratik barış ve çözümden yana olan tüm kesimlere “duyarlılık” çağrısı yapan Farisoğulları, savaş ve çatışmayı sonlandıracak, kayıp ve çatışma alanında bulunan bütün gençleri ortak bir yaşama kavuşturmak için parti olarak üzerlerine düşecek her türlü sorumluluğu yerine getireceklerini de kaydetti.

Previous post
Gizli tanık teşhis edememişti: Baran Barış Korkmaz’a verilen 59 yıl hapis cezası onandı
Next post
HDP Diyarbakır il ve ilçe örgütleri hakkında soruşturma