Ana SayfaGüncelİçişleri Bakanı Soylu da Diyarbakır’da HDP önüne gitti

İçişleri Bakanı Soylu da Diyarbakır’da HDP önüne gitti

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, çocukları için HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret etti.

Diyarbakır’da bazı ailelerin çocukları için HDP binası önünde yaptığı eylem devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da parti önüne gitti.

Burada oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Soylu, annelere AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını götürdüğünü söyledi.

Soylu, basına yaptığı kısa açıklamada ise HDP’yi hedef aldı ve “Bu annelerin çocuklarını alıp dağa götürüyorlar” iddiasında bulundu.

Soylu’nun yanı sıra geçtiğimiz günlerde Aile Bakanı Zehra Zümrüt Çelik de HDP önündeki eylemcileri ziyaret ederek, parti binası önünde oturmuştu.

Erdoğan: Konunun Meclis’e taşımasına izin vermeyeceğiz

Cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklama yapan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ise devlet olarak söz konusu ailelerin yanında olduklarını belirterek, HDP’nin konuyu Meclis’e taşımasına izin vermeyeceklerini söyledi.

“Bu işi adeta Meclis’e taşımak suretiyle kendilerini meşrulaştırma gayretine kusura bakmasınlar, biz prim vermeyiz.”

Ne oluyor?

Diyarbakır dahil üç kente kayyum atanması sonrası başlatılan eylemlerde aileler çocuklarının dağa götürüldüğünü iddia ediyor ve bundan HDP’yi sorumlu tutuyor.

Kayyum atamalarından sonra eylemlerin başlatıldığına dikkat çeken HDP ise “iktidar-emniyet işbirliği ile ailelerin kışkırtıldığını” savunuyor.

Konuya dair bugüne dek HDP’den yapılan açıklamalarda savaş ve çatışmayı sonlandırma çağrısı da yapıldı ve sorunun politik olduğu belirtildi. Parti, “Gelin, yıllardır çocuklarının akıbeti için alanlarda olan tüm anneleri Meclis’te dinleyelim” diyor.


HDP parti önündeki aileleri Meclis’e davet etti


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çiçek Otlu tahliye edildi
Sonraki Haber
Kayyum talimatıyla: Amedspor'a tahsis edilen servis otobüsüne el konuldu