Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan Soylu’ya yanıt

İmamoğlu’ndan Soylu’ya yanıt

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu,’nun, kendisinin, Diyarbakır’ı ziyaretine dair söylediklerine yanıt veren Ekrem İmamoğlu, “‘Seçime girmesinde sorun yoktur’ denilen ve seçilen kişiyi ziyaret ettim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir televizyon programında kendisinin Diyarbakır’da görevden alınan HDP’li eşbaşkanları ziyaretine ilişkin söylediklerine cevap verdi.

“Ben burada nasıl konuşuyorsam Diyarbakır’da da öyle konuşuyorum” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Çok acı Türkiye Cumhuriyeti’nin bir belediye binasına gittim ben. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ‘seçime girmesinde sorun yoktur’ denilen ve seçilen kişiyi ziyaret ettim ben. Milli duygularımı işaret eden her şeyi hediye ederim, hediye edemeyen utansın.”
“Devlet büyükleri devletinde yaşayan millete öyle bakmazsa hiçbir sorun çözülemez. Benim yaptığım tümüyle hukuka uygundur. Bunu yarın ülkenin her yerinde yaparım. Benim milli duygularımı temsil eden unsurları hediye etmeyeceğim de neyi edeceğim?”

İstanbul’da AKP döneminde kiralanan ve ihtiyaç fazlası olduğu belirtilen ve Yenikapı’da sergilnene yüzlerce araca dair de konuşan İmamoğlu, “Yenikapı’ya yarın ya da öbür gün gideceğim” dedi.

“Benim oradaki araçlarla fotoğraf çektirme diye bir çabam olmaz. Amacım bu şehrin israfını engellemek. Ben utanıyorum onları mı göstereceğim? O kadar hizmet fazlası aracın gereği neydi? Arkadaşlarım o bakımdan açıklayacaklar. Niye araçların uydu takip sistemleri belli bir dönemde kayıt altından çıkarılsın? Memleketin malına biz gözümüz gibi bakacağız.”

Soylu ne demişti?

Soylu CNN Türk’te katıldığı programından İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyaretine ilişkin şu sözleri sarf etmişti:

“Hangi çizgidesiniz? Bunu ben değerlendirmem, seçmenler değerlendirir. Biz orada teröre karşı mücadele ortaya koyuyoruz. Onları gönüllendiren kişiyi ben İçişleri Bakanı olarak uyarırım. Bırakın da bu işin bu boyutunun nasıl yürütüleceğinin ortaya koyma hakkı bizim olsun. Bırakın, bu mücadelenin yapıldığı kesime moral verenleri değerlendirme hakkımız olsun.”

Soylu’dan ‘İstanbul’a kayyum atanacak mı?’ tartışmalarına yanıt


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP ve DTK heyeti Neçirvan Barzani ile bir araya geldi
Sonraki Haber
Veliler: Yasalar ve zihniyet cinsel istismarı meşrulaştırıyor