Ana SayfaGüncel“İsrafın teşhiri”: AKP döneminde kiralanan ihtiyaç fazlası yüzlerce araç Yenikapı’da

“İsrafın teşhiri”: AKP döneminde kiralanan ihtiyaç fazlası yüzlerce araç Yenikapı’da

HABER MERKEZİ – İstanbul’da AKP döneminde kiralanan ve ihtiyaç fazlası olduğu belirtilen yüzlerce araç Yenikapı’da “teşhir” ediliyor. Fotoğraflar sosyal medyada paylaşılırken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Bu sadece ufacık bir başlangıç. Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor” paylaşımında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı ile AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan yüzlerce araç, “israfın kanıtı” olarak Yenikapı Meydanı’nda toplandı.

Gece yarısı Yenikapı miting meydanına getirilen yüzlerce aracın fotoğrafları sosyal medyada yayınlandı.

Daha önce yapılan açıklamalar ve iddialara göre görüntülerdeki yüzlerce araç müdür, daire başkanları ve hatta bu kişilerin ailelerinin kullanımına verilmiş.

CHP’li isimler sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar ile görüntülerin “israfın teşhiri” için olduğunu doğruladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuya dair Twitter hesabı üzerinden “Bu sadece ufacık bir başlangıç. Araçların devamı halka yapılan ihanetlerin ise sonu geliyor. Rantı kollayanların karşısında halkı koruyan bir anlayış ve başkan İstanbul’a nefes aldırmaya devam ediyor” diye yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Deniz Demir de, araçların Yenikapı’ya israf sergilemesi için getirildiğini söyledi.

İBB CHP Meclis Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da “Sürekli olarak ‘Bu daha başlangıç’ diyorum. Hem kiralık araçlar için hem de tek tek açıklanacak yolsuzluk ve usulsüzlükler için. Az kaldı bekleyin” paylaşımını yaptı.




Önceki Haber
Ahmet Türk hakkında ‘eşbaşkanlık’ soruşturması
Sonraki Haber
Gerekçe kayyum borcu: DEDAŞ bu kez Şırnak’ta şalter indirdi, İdil susuz kaldı