Ana SayfaGüncelİstanbul’da Kürtçe dersler için kayıtlar başladı

İstanbul’da Kürtçe dersler için kayıtlar başladı

HABER MERKEZİ – Kürt Araştırmaları Derneği’nin yeni kayıt dönemi başladı. Dernek, Kürtçenin Kurmanci, Sorani ve Kirmançki lehçelerinde eğitim verecek.

Kürt Araştırmaları Derneği’nin 2019 Sonbahar dönemi ders kayıtları başladı.

Dernek bu eğitim/öğretim döneminde Kürtçe’nin Kurmanci, Kirmancki ve Sorani lehçelerinde dersler verecek.

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan derneğin eşbaşkanı Sipan Haco, derslerin üç seviyeden oluştuğunu, ilkinin hiç Kürtçe bilmeyenler için, ikinci seviyenin konuşan ama okuyup yazamayanlar için, son seviyenin ise tüm kurları başarıyla geçenler için olduğu bilgisini paylaştı.

Dernekte öğretmenlik için de kurslar var. Eğitim yaklaşık bir yıl sürüyor ve bu eğitimin sonunda kursiyerlere sertifika veriliyor.

Derslere ilgi yoğun

Geçmiş yıllara göre derslere katılım oranının iyi olduğunu ifade eden Haco, bu ilginin siyasi sürece göre farklılık gösterebildiğine dikkat çekiyor.

İstanbul’un çeşitli üniversitelerinde okuyan öğrencilerin Kürtçe derslerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Haco, Kürt dilini öğrenmek isteyenlere ise şöyle sesleniyor:

“Katılımcılar genellikle gençlerden oluşuyor. Yılda yaklaşık 15 tane öğretmen yetiştiriyoruz. Yine enstitü bünyesinde 40’tan fazla öğretmen bulunmaktadır. Kurumda aktif olarak çalışan öğretmen sayısı ise 15’tir.  İstanbul’da yaşamını sürdüren Kürtler ve dostları, Kürt dilini öğrenmek isteyen herkese bu fırsatları sunuyoruz. Gelip kuruma kayıtlarını yapsınlar ve derslere başlasınlar.”


Derneğin programı ve etkinlikleriyle ilgili detaylı bilgilere şuradan da bakabilirsiniz.

Previous post
İzmir ve Nevşehir'de kadınlara bıçaklı saldırı: Biri yaşamını yitirdi, biri ağır yaralı
Next post
71. Emmy Ödülleri sahiplerini buldu