Ana SayfaGüncelİstanbul’daki “Demokrasi Nöbeti”ne polis müdahalesi: HDP’li vekil Bülbül hastaneye kaldırıldı

İstanbul’daki “Demokrasi Nöbeti”ne polis müdahalesi: HDP’li vekil Bülbül hastaneye kaldırıldı

HABER MERKEZİ – HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin’de belediyelere atanan kayyumları protesto etmek için başlatılan İstanbul Esenyurt’taki “Demokrasi Nöbeti”ne müdahale eden polis, kitleye biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alınırken, HDP’li milletvekili Kemal Bülbül de müdahale sırasında fenalık geçirerek hastaneye kaldırıldı.

HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van’da büyükşehir belediye eşbaşkanlarının görevden alınarak yerlerine kent valilerinin kayyum olarak atanması sonrası başlatılan “Demokrasi Nöbeti”nin İstanbul’daki adresi Esenyurt oldu.

Eyleme, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek, HDP’li vekiller Murat Çepni, Saruhan Oluç, Kemal Bülbül, Ömer Öcalan ve Nejdet İpekyüz, CHP’li vekil Ali Şeker, emek ve meslek örgüleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Kent Meydanı bekçi ve polislerce ablukaya alınırken, meydana giriş-çıkışlar ise halka kapatıldı.

Ayrıca Esenyurt Serhan Tirit Merkez Camisi ise boşalttılarak yurttaşlar alandan uzaklaştırıldı.

Eylemi engelleyen polis, kitleye plastik mermi ve biber gazı ile müdahale etti.

Polis müdahalesinde çok sayıda kişi yaralanırken, kitle ara sokaklara dağılarak ıslık ve zılgıtlarla yürüyüş düzenledi.

Polisler ile HDP’li vekiller arasında yaşanan tartışmada meydana gelen arbedede HDP Milletvekili Kemal Bülbül fenalık geçirerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

10 kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanların polis otosunun dışında ve içinde darp edildikleri belirtildi.

Gözaltına alınanların Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

‘Dayanışmayı büyüteceğiz’

Kimsenin sokulmadığı alanda kısa bir konuşma yapan HDP’li vekil Saruhan Oluç, meslek örgütleri ile bir açıklama yapmak istediklerini fakat buna izin verilmediğini belirterek, sadece vekillerin nöbet tutmasına izin verdiklerini söyledi.

“Biz bunu kınıyoruz. Türkiye’deki demokrasi ve hukuk mücadelesinin asla sona erdirilemeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz. Buraya bizi desteklemeye gelen emek ve meslek örgütlerine teşekkür ederiz. Onlarla zaten birlikteyiz. Bu dayanışmayı daha da büyüteceğiz.”

KESK adına konuşan Özlem Tolu da barış ve demokrasi için mücadele eden HDPli vekillerin yanında olduklarını dile getirdi.

“Halk iradesinden söz edenler bugün halk iradesini gasp ederek antidemokratik uygulamalarını sürdürüyorlar. Sürecin yeni başlamadığını biliyoruz. Demokrasiden yana tavrımız sürdüreceğiz.”
Previous post
Hasan Ferit Gedik mezarı başında anıldı
Next post
İstanbul'da hasarlı 29 okulda eğitime 1 günlük ara