Ana SayfaGüncelİYİ Parti hedef göstermişti: Leyla Güven hakkında soruşturma başlatıldı

İYİ Parti hedef göstermişti: Leyla Güven hakkında soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Leyla Güven hakkında ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma, İYİ Parti’nin AKP’ye çağrı yaparak Güven’in dokunulmazlığının kaldırılmasını istemesinin ardından açıldı.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 11 Eylül’de Diyarbakır’da yaptığı konuşmanın ardından iktidara yakın medya tarafından hedef alınmış, İYİ Parti de dokunulmazlığının kaldırılmasını istemişti.

Bunun üzerine başlayan tartışmaların ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Leyla Güven hakkında, “örgüt propagandası” iddiasıyla soruşturma başlattı.

Leyla Güven ne demişti?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın görevden alınarak yerine kayyum atanmasına karşı başlatılan ‘Demokrasi Nöbeti’ne katılan Güven, 11 Eylül’de şu konuşmayı yapmıştı:

“Kürt halkı üzerinden zulmü eksik etmeden ayakta kalmaya çalışanlar yenildi. Halkımız büyük bir emek ve çaba ile kayyumları gönderdi. Mesele birkaç belediye değil mesele AKP-MHP’nin çöküşüdür.
“Günlerdir kayyumu anlatmaya çalışıyorlar. Kayyum onların elinde kaldı. İçinden çıkamıyorlar. AKP-MHP zor durumda. HDP İl binası önünde bir provokasyon sergileniyor. Ama oyunları tutmuyor.
“Savaşın sebebi HDP değildir. Savaşı çıkaran HDP değil. Savaşı çıkaran zihniyet Kürt sorununu çözümsüz bırakan zihniyettir. Kürt sorunu devam ettiği müddetçe gerillaya da katılımlar olacak, çatışmalar da olacak, savaşlar da olacak.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
The Guardian’a göre 21. yüzyılın en iyi 100 filmi
Sonraki Haber
Afyonkarahisar'da yolcu otobüsü devrildi: Bir kişi yaşamını yitirdi, 40 yaralı var