Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlardan şiddete karşı kampanya: Öldürülen kadınların hikayeleri okunacak

Kadınlardan şiddete karşı kampanya: Öldürülen kadınların hikayeleri okunacak

HABER MERKEZİ – Kadınlar Birlikte Güçlü, kadına yönelik şiddete karşı “Cinayet haberi okumaya tahammülümüz kalmadı” diyerek 25 Kasım’a kadar sürecek olan bir kampanya süreci başlattı.

Kadınlar Birlikte Güçlü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü öncesi, “Kadın Cinayetlerini Acil Önle” başlığıyla bir kampanya süreci örgütledi.

“Cinayet haberi okumaya tahammülümüz kalmadı” diyen kadınlar, kampanyanın ilk eylemini 28 Eylül saat 14:00’de Kadıköy İskelesi’nde yapacak.

Kadınlar, eylemde Emine Bulut’tan Hande Kader’e 100 kadının hikayesini okuyacak.

Kampanyaya ilişkin yapılan çağrıda kadınlar, öldürülen yüzlerce, binlerce kadından 100’ünün hikayesini anlatmak, onları sadece öldürüldükleri gün değil oraya varana kadar günlerce, aylarca, yıllarca şiddetle baş başa bırakan ve hayatta kalmak için sosyal medyadan sesini duyurmak zorunda bırakan sisteme isyan etmek için bir araya geleceklerini ifade etti.

“Sayıların ardındaki kadınları, cinayetlerin ardındaki hayatları, yasalar uygulansa, faillerin sırtları sıvazlanmasa, ‘karı-koca arasına girilmez’ denmese önlenebilecek erkek şiddetini görünür kılmak için… Sadece yaşamak için değil, şiddetten uzak, eşit ve özgür yaşamak için… İsyanımız da, dayanışmamız da yeni değil. İstanbul Sözleşmesi, 6284 ve toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadelemiz yeni değil. Ama her zamankinden daha yüksek sesle olmak zorunda. 100 kadından birine ses vermek için, haydi sen de gel.”
Previous post
İşçi servisi devrildi: Bir kişi yaşamını yitirdi, 24 yaralı var
Next post
Trafikte sigara denetimi: 5 bin 63 sürücüye ceza